Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ



        Καθώς η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, νοιώθουμε όλοι, όλο και περισσότερο, τα αποτελέσματά της στις πλάτες μας. Νοιώθουμε όλοι τα αδιέξοδα αυτού του σάπιου, ξεπερασμένου από την ίδια την εξέλιξη συστήματος, να ορθώνονται μπροστά μας σαν ένα αξεπέραστο τοίχος. Νοιώθουμε την αδικία να θεριεύει και το μέλλον μας να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, αφήνοντας τη θέση του σε ένα παρόν γεμάτο ανασφάλεια και αγωνία. 
       Νοιώθουμε όμως περισσότερο από ποτέ και την ανάγκη για συλλογική προσπάθεια, για αποφασιστική πάλη με σκοπό την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Το τοίχος που ύψωσαν μπροστά μας, γκρεμίζεται μόνο με κοινό αγώνα, με κοινή προσπάθεια, για ένα πιο φωτεινό μέλλον για μας και τα παιδιά μας, χτισμένο πάνω στις βάσεις της ισότητας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων. Αυτά δε χαρίζονται από κανένα. Κατακτώνται!!! Κερδίζονται με αγώνα και αποφασιστική συλλογική προσπάθεια!!!
        Αυτός, ο κοινός μας αγώνας, είναι και ο μεγαλύτερος φόβος όλων αυτών, που προτιμούν τη νεολαία και το λαό εγκλωβισμένο και υποταγμένο στην άγρια καθημερινή εκμετάλλευση, βουτηγμένο στα ναρκωτικά, αποβλακωμένο από τα κατασκευασμένα διλήμματα και τα ψεύτικα όνειρα, παρά ένα λαό που απαιτεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματα και το μέλλον του.
        Από χρόνια σχεδίαζαν και τώρα εφαρμόζουν την είσοδο της εργατικής τάξης της χώρας μας, και όχι μόνο, σε ένα εργασιακό μεσαίωνα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και συντάξεις πείνας, ανύπαρκτα δικαιώματα και παροχές, με άγνωστο χρονικό όριο εξόδου απ' αυτήν την κατάσταση. Σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, για να τους παραδώσουν ανυπεράσπιστους στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων, ως φτηνή εργατική δύναμη. Και όλες αυτές οι βαρβαρότητες στο βωμό του κέρδους των μονοπωλίων, των ντόπιων και ξένων αφεντικών!!!
        ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ. Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΥΦΛΗΣ ΒΙΑΣ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ!!!
        Η οργανωμένη δράση των Λαϊκών Επιτροπών έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα με ουσιαστικά αποτελέσματα. Ήδη στην Κέρκυρα έχουν συσταθεί και δρουν 14 Λαϊκές Επιτροπές, οι οποίες απέτρεψαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις φρόντισαν για την επανασύνδεσή τους. Η οργανωμένη δράση των Λαϊκών Επιτροπών μπορεί να ακυρώσει κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Μπορεί να στηρίξει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Οι Λαϊκές Επιτροπές συσπειρώνουν την θέληση του λαού, ώστε να αποφασίζει και να δρα  οργανωμένα, σαν μια γροθιά, για τα συμφέροντά του!!! 
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ