Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ομόφωνη απόφαση καταδίκης της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη

   Ομόφωνη απόφαση καταδίκης της πολιτικής που εκχωρεί το δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, που πριν λίγες μέρες πωλήθηκε με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, έλαβε σε συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από σχετικό ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ.
   Με πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και κάτω από την πίεση συγκεντρωμένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ για παράσταση διαμαρτυρίας, το θέμα του Ερημίτη συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης πρώτο.
   Στην εισήγησή του, ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων εκτάσεων, υποδομών και υπηρεσιών και ότι αυτές αποτελούν στρατηγικό στόχο της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα του Ερημίτη, επισημάνθηκε ότι θα συρρικνώσει την υπάρχουσα μικρή και μεσαία τουριστική υποδομή (ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.ά.).
   Παρέμβαση έγινε, επίσης, εκ μέρους της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και από κατοίκους της κίνησης που συγκροτήθηκε ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Δευ, 11/02/2013 - 20:52