Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κάλεσμα από τη Λαϊκή Επιτροπή Αλεπούς-Καναλίων μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. για τις ΣΣΕ την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 19:30, στην πλ. Σαρόκο


Πριν από λίγες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες της υπογραφής της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) μεταξύ της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας των εργοδοτικών οργανώσεων, πλην του ΣΕΒ. Μίας κατάπτυστης ΕΓΣΣΕ η οποία εξασφαλίζει στο έπακρο τα συμφέροντα των εργοδοτών και θάβει ακόμα πιο βαθιά τους εργαζόμενους. Το έγκλημα αυτό κατά των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της Εργατικής Τάξης είναι το φυσικό επακόλουθο της χρόνιας ευθυγράμμισης του εργοδοτικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τη στρατηγική και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, για την περαιτέρω κερδοφορία των τελευταίων. Επί της ουσίας, η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τη νέα ΕΓΣΣΕ, προσπαθεί να νομιμοποιήσει στη συνείδηση των εργαζομένων ό, τι μέχρι τώρα έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση (π.χ. περικοπές στον κατώτερο μισθό από τα 751 ευρώ μεικτά για όλους, στα 586 ευρώ μεικτά για τους άνω των 25 ετών και στα 511 ευρώ μεικτά για τους νεότερους, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αναγόρευση της εκάστοτε κυβέρνησης σε απόλυτο ρυθμιστή κ.ά.)


Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Τέρμα πια στις αυταπάτες, στο συμβιβασμό, στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία.  Όπως ενιαία και συντονισμένη είναι η επίθεση που δεχόμαστε, έτσι ενιαία, οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση. Πρέπει ΤΩΡΑ να διεκδικήσουμε υπογραφή πραγματικής ΕΓΣΣΕ που να ανταποκρίνεται και να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας. Είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο, τον οποίο μια χούφτα παράσιτων μας τον κλέβει, είμαστε πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα τα καταφέρουμε.


Η Λαϊκή Επιτροπή Αλεπούς-Καναλίων καλεί ΟΛΟΥΣ τους Κερκυραίους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τις ΣΣΕ που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, στις 19:30, στην πλατεία Σαρόκο.