Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της Υγείας την Παρασκευή 7 Ιούνη στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Σαρόκο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της Υγείας, απαιτώντας την καταβολή των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ, διοργανώνει η Γραμματεία Συνταξιούχων Κέρκυρας του ΠΑΜΕ  την Παρασκευή 7 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαρόκο.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η πάλη για δημόσιες – δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας να γίνει υπόθεση όλου του λαού, κύρια των συνταξιούχων που πλήττονται άμεσα!!!

Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων,

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιπαλέψουμε την τραγική κατάσταση στην οποία μας έχουν οδηγήσει. Την προηγούμενη εβδομάδα, γίναμε μάρτυρες της μη καταβολής συντάξεων σε μερίδα συνταξιούχων, τόσο του Δημοσίου όσο και του ΙΚΑ. Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος (π.χ. λανθασμένα ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ) οι συντάξεις δεν μπήκαν την καθορισμένη ημέρα του μήνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων συνταξιούχων. Αυτό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά περιοδικά επαναλαμβάνεται σε άλλους συνταξιούχους κάθε φορά. Θέλουν να μας συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα παίρνουμε τις συντάξεις και το εφάπαξ μας, αν και εφόσον έχουν χρήματα στα Ταμεία. Κανείς δε μας εγγυάται τι θα γίνει τον επόμενο μήνα. Τώρα πια φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για στάση πληρωμών.

Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων,

Εμείς πληρώσαμε στο ακέραιο τις εισφορές των Ταμείων, με τον ιδρώτα μας και τον ιδρώτα των δικών μας στήθηκαν τα Ταμεία, απέκτησαν μάλιστα και σημαντικά αποθεματικά. Τα δικά μας χρήματα, τις δικές μας οικονομίες, τα αποθεματικά των Ταμείων δηλαδή, έπαιξαν στο χρηματιστήριο, κούρεψαν και ξανακούρεψαν, όλες οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Ενώ άφησαν στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστάνε για χρόνια ατιμώρητα και όχι μόνο αυτό, αλλά επί της ουσίας κόβουν κρατικές δαπάνες από την Υγεία - Πρόνοια για να επιδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αντίθετα στους συνταξιούχους μείωσαν και ξαναμείωσαν τις συντάξεις, αλλά και όλες τις παροχές Υγείας, ώστε πια να φτάνει να κινδυνεύει και η ίδια μας η ζωή, από την αδυναμία να ζήσουμε αξιοπρεπώς, να θερμανθούμε το χειμώνα, να πάρουμε τα φάρμακά μας, να κάνουμε τις εξετάσεις μας. Η κατάσταση στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας είναι πλέον τραγική και επικίνδυνη για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό.

Τα δικαιώματα του λαού στην Υγεία - Πρόνοια θεωρούνται "σπατάλη". Φροντίζουν με την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών να στέλνουν "πελατεία" στους μεγαλογιατρούς και τις ιδιωτικές κλινικές.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μονόδρομος. Μπορούμε και πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα όλοι εμείς που πληττόμαστε από την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να συγκροτήσουμε πλατιά Λαϊκή Συμμαχία των συνταξιούχων και όλου του λαού για αγώνες αποφασιστικούς, για όλα τα δικαιώματά μας.

Διέξοδος δεν είναι η φιλανθρωπία, ο εθελοντισμός και τα υποκατάστατα υπηρεσιών Υγείας μέσω των ΜΚΟ, των κοινωνικών ιατρείων κλπ. Δικαιούμαστε δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους.
Στρέψετε την οργή για την ταλαιπωρία σας στα νοσοκομεία, για τη ληστεία της σύνταξής σας για υπηρεσίες Υγείας, απέναντι στις διοικήσεις των νοσοκομείων, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τους επιχειρηματίες που είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Δευ, 03/06/2013 - 20:03
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 03/06/2013 - 20:11