Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μη μένετε μόνοι και φοβισμένοι! Ελάτε τώρα στον κοινό μας αγώνα

Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά για οφειλή 831 ευρώ, γεγονός που πρέπει να σημάνει συναγερμό για κάθε εργατική, λαϊκή οικογένεια! Ο άνεργος με την ειδικότητα του μεταλλεργάτη, πατέρας δύο παιδιών, αφού καταδικάστηκε από την βάρβαρη πολιτική, εδώ και τρία χρόνια στην ανεργία, τώρα κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής! Ο λόγος είναι ότι ο άνεργος μεταλλεργάτης δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ λογαριασμούς από το 2012. Έτσι, η εταιρεία αφού του έκοψε την παροχή νερού, στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο, ερεύνησε για την ακίνητη περιουσία του ανέργου στα υποθηκοφυλακεία, εντόπισε ότι έχει ένα σπίτι και στις 29 Μάη δικαστική επιμελήτρια ξεκίνησε τη διαδικασία της «αναγκαστικής κατάσχεσης». Η άμεση απάντηση-κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων του Συνδικάτου Μετάλλου, των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, άλλων εργαζομένων από άλλους χώρους, ανέργων είχε ως αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί η ΕΥΔΑΠ στην επανατοποθέτηση του ρολογιού και στην επανασύνδεση της παροχής του νερού στον άνεργο.

Η υπόθεση του άνεργου μεταλλεργάτη δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση. Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει από τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, από την ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, τους λεηλατημένους μισθούς, την ανέχεια. 

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά όλων μας. Πρέπει τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Τώρα, με ταξική αλληλεγγύη να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, ο γείτονας στο γείτονα, ο συνάδελφος στο συνάδελφο και μαζί να αγωνιστούμε για το δίκιο μας. Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, καμία οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην περάσει κανένας πλειστηριασμός. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο και μπορούμε να τον διεκδικήσουμε. Επικοινωνήστε με τη Λαϊκή Επιτροπή Αλεπούς-Καναλίων και ενισχύστε με τη συμμετοχή σας τον κοινό μας αγώνα.