Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άλλες δύο καμαριέρες στο νοσοκομείο λόγω εξάντλησης – Απεργία 10 Ιουλίου

Απεργία για τις 10 Ιουλίου εξήγγειλαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας καταγγέλλοντας ότι κάποια ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε Μανωλάδα.

Στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρει:

«Οι  ξενοδόχοι εξοντώνουν   τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία τα οποία έχουν μετατραπεί σε κάτεργα. 

Δεν είναι μόνο  οι πιέσεις για μειώσεις μισθών , για αφαίρεση δικαιωμάτων.

Δεν είναι μόνο οι απειλές και οι εκβιασμοί για απολύσεις .
Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση των μισθών.

Ο μεγαλύτερος πόλεμος  η πιο σφοδρή επίθεση των ξενοδόχων γίνεται με τα ωράρια που παραβιάζονται κατά κόρον και με τους απίστευτους ρυθμούς έντασης της δουλειάς.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής  είναι να εξαναγκάζονται αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι σε παραίτηση απ΄την εργασία τους μετά από 10 ή και 20 χρόνια στο ίδιο ξενοδοχείο.

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, μεταφέρονται ξενοδοχοϋπάλληλοι με λιποθυμικά επεισόδια απ ΄την ένταση της δουλειάς.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά σε γνωστό ξενοδοχειακό παλάτι της Κέρκυρας, έπεσαν το Σάββατο και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο 2 καμαριέρες.

Η μία παραμένει για νοσηλεία μέχρι και σήμερα τουλάχιστον.

Οι καμαριέρες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ενώ η βάρδια τους είναι 7:30 έως και 16:00 με ημίωρο διάλειμμα για φαγητό , εργάζονται καθημερινά χωρίς διάλειμμα από τις 6:45 έως  τις 17:00 και τις ημέρες των αναχωρήσεων από τις 6:45 έως και τις 20:00.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το ξενοδοχείο αυτό όπως και τα περισσότερα άλλωστε , έχει τις μισές καμαριέρες απ΄ όσες χρειάζεται για να βγει στοιχειωδώς ανθρώπινα η βάρδια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα οι Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εξεγερθούν, να μην υπακούουν στις εντολές εξόντωσης , να τηρούν τα ωράρια τους, να μην  κάνουν καμία υποχώρηση από τα δικαιώματα τους, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να  οργανώσουν μαζί αγώνες.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην απεργία στις 10 Ιούλη και στην συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο ΔΕΣΥΛΛΑ στην Γαρίτσα».