Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Στην τελική ευθεία η επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

Έως και 52 Κυριακές το χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, ενώ όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, θα μπορούν να ανοίγουν επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και εκπτώσεων.

Αυτή είναι η ρύθμιση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», το οποίο παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς και κατατίθεται στη Βουλή.

Με τη ρύθμιση αυτή η Ελλάδα εναρμονίζεται με το καθεστώς που επικρατεί στις χώρες της ΕΕ και ιδίως στους ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς, επιχειρείται να ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων, παρέχεται η δυνατότητα στους τουρίστες να κάνουν αγορές προς όφελος της οικονομίας και δίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρές επιχειρήσεις έναντι των μεγάλων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Χατζηδάκης, υπερασπιζόμενος την επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, το μέτρο θα ωφελήσει τα μεγάλα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα σε βάρος των μικρομάγαζων, ενώ θα επιφέρει μεγαλύτερο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα και τον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων στο εμπόριο.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Πέμ, 11/07/2013 - 16:52