Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αλληλεγγύη στην Εργατική Τάξη και το λαό της Συρίας: ΠΑΜΕ - ΜΑΣ- ΟΓΕ: Καταγγέλλουν την προετοιμασία της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία

Τις προετοιμασίες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης καταγγέλλουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.


Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλεί τα συνδικάτα να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.

  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να μη διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας).

  • Να μη συμμετέχουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:


«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των εμίρηδων του Περσικού Κόλπου για εισβολή στη Συρία.


Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Συρία είναι εμπόδιο στα σχέδια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τη Νέα Μέση Ανατολή, δηλαδή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ειδικά σήμερα στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.


Η στρατιωτική  επίθεση κατά της Συρίας απειλεί να «πνίξει στο αίμα» τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.


Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας είναι ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας.


Ο λαός της χώρας μας έχει αδελφικούς δεσμούς με τον λαό της Συρίας.


Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.

  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να μην διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας).

  • Να μην συμμετέχουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ».

Το ΜΑΣ


Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την προετοιμαζόμενη επέμβαση ενάντια στη Συρία από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:


«Ξεσηκωμός ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία!


Η κατηγορία για χρήση χημικών όπλων από το συριακό στρατό είναι η πρόφαση για να μπει μπροστά η μηχανή του πολέμου. Τα κατασκευασμένα στοιχεία και οι προβοκάτσιες ήταν πάντα το πρόσχημα κάθε ιμπεριαλιστικής επέμβασης, όπως πριν 10 χρόνια στο Ιράκ, όπως και σε άλλες χώρες.


Οι ιμπεριαλιστές έχουν βάλει στο μάτι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας. Γι’ αυτό ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου και όχι από «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον».


Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη που διαθέτει τη βάση της Σούδας, που στηρίζει και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μπλέκει τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες αφού η επέμβαση αυτή δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή και βάζει σε κίνδυνο όλους τους λαούς της περιοχής.


Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή. Καλούμε κάθε φοιτητή και σπουδαστή να σταθεί αλληλέγγυος στον λαό της Συρίας και να απαιτήσει:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.


  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

 Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»


Η ΟΓΕ


Την σχεδιαζόμενη επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Συρία καταγγέλλει η ΟΓΕ.


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταδικάζει τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων ενάντια στη Συρία. Το ενδιαφέρον για το συριακό λαό αυτών που έχουν κυλήσει στο αίμα τους λαούς είναι πέρα για πέρα κάλπικο. Η χρήση χημικών όπλων δήθεν από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, είναι απλά το πρόσχημα για τον πόλεμο που ετοιμάζεται, για την επέμβαση με την οποία οι ιμπεριαλιστές θέλουν να βάλουν στο χέρι πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς τους, να ανταπεξέλθουν στην όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ τους που οδηγεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.


Η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να δηλώσει παρούσα στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να αναλάβει για μια ακόμα φορά δραστήριο ρόλο, όπως με την παραχώρηση της βάσης της Σούδας ή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας. Η διεκδίκηση αναβαθμισμένου ρόλου από την κυβέρνηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, συνεπάγεται μεγαλύτερους κινδύνους για εμάς και τα παιδιά μας.


Μπροστά στη στρατιωτική επίθεση που βλέπουμε να προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να εκφράσουν την καταδίκη και την αντίθεσή τους. Να βροντοφωνάξουν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και την εμπλοκή της Ελλάδας. Να απαιτήσουν να κλείσει η βάση - ορμητήριο της Σούδας, να μη διατεθούν οποιεσδήποτε υποδομές της χώρας ούτε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Πηγή: 902.gr 
Δημοσίευση: Τετ, 28/08/2013 - 18:26

Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 28/08/2013 - 18:53