Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας: Πολύμορφες κινητοποιήσεις με διάρκεια και σχέδιο κλιμάκωσης: 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (11 π.μ.-3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Kάλεσμα στους εργαζομένους των νοσοκομείων για συμμετοχή στη στάση εργασίας (11 π.μ.–3 μ.μ.) αύριο Πέμπτη 12/9 και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις  12 μ. απευθύνει η Γραμματεία Υγείας Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας απαιτείται να γίνει υπόθεση ολόκληρου του λαϊκού κινήματος, τονίζει το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει την ανάγκη για πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια και σχέδιο κλιμάκωσης, και θα στοχεύουν στο να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.  


Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας έχει ως εξής:

 «ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 π.μ. – 3 μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 12 μ.

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας δυναμώνει. Συγκυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μας ξεζουμίζουν με τους φόρους. Μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας. 

Οι καταργήσεις 8 νοσοκομείων, το κλείσιμο 600 περίπου κρεβατιών και οι διαθεσιμότητες είναι μόνο η αρχή. Συγκυβέρνηση και ΕΕ σχεδιάζουν και άλλες καταργήσεις μονάδων Υγείας. Ήδη, με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία καταργούν εκατοντάδες κρεβάτια και ολόκληρες κλινικές. Ανοίγουν το δρόμο για νέες μαζικές διαθεσιμότητες υγειονομικών.   

ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Όσες δημόσιες μονάδες Υγείας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις, θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται "βιώσιμα", θα κλείνουν. Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται "αποδοτικοί" και "υπάκουοι", θα απολύονται.

Όλα τα μέτρα που παίρνονται, εντάσσονται στη στρατηγική κυβέρνησης και ΕΕ για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, με φθηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. 

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους. Στα μεγάλα νοσοκομεία διαδίδουν ότι εκεί οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν, αντίθετα θα ενισχυθούν με προσωπικό από τα νοσοκομεία που θα καταργηθούν.  Στα νοσοκομεία που απειλούνται άμεσα, πουλάνε "προστασία" στους εργαζόμενους και καλλιεργούν τη λογική ο καθένας να σώσει τον εαυτό του και ας χαθούνε οι υπόλοιποι.

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια καταγγέλλουν τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις και ταυτόχρονα υπερασπίζονται την πολιτική της ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που είναι η πηγή των μνημονίων και της άγριας επίθεσης στα δικαιώματά μας. 

Μαζί με τους συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ που δήθεν κλαίγονται για τα προβλήματα των ασθενών την ίδια ώρα που αρνούνται τον αγώνα για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, για να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται.

Ονομάζουν Συντονιστικά Σωματείων τις συνεδριάσεις των δικών τους συνδικαλιστών για να καπελώσουν το κίνημα. Βαφτίζουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις τις συγκεντρώσεις ακόμα και 40-50 εργαζομένων. Δεν διστάζουν να προκηρύσσουν απεργίες με ελάχιστη συμμετοχή, που οδηγούν στον εκφυλισμό και διευκολύνουν τη συγκυβέρνηση να συκοφαντεί τους αγώνες μας.   

ΤΙ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Για να έχει αποτελέσματα, ο αγώνας απαιτείται να γίνει υπόθεση ολόκληρου του λαϊκού κινήματος. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια και σχέδιο κλιμάκωσης, και θα στοχεύουν στο να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.  

Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων των νοσοκομείων με τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους συλλόγους των γυναικών και των αυτοαπασχολουμένων, τις Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων που δρουν σε κάθε γειτονιά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με μαζική συμμετοχή
στην 48ωρη απεργία 18-19 Σεπτεμβρίου
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για την ΕΕ και τα κέρδη των καπιταλιστών.
ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία».

Πηγή: 902.gr 
Δημοσίευση: Τετ, 11/09/2013 - 20:46