Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μαζικότατη η κινητοποίηση και συναυλία στο Σύνταγμα που διοργάνωσαν φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι ενάντια στη Χρυσή Αυγή: Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις

Μαζική και δυναμική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τη  μεγάλη συναυλία ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή στην Αθήνα. Το πλήθος ξεσηκώθηκε από τα αντιφασιστικά τραγούδια και ένωσε τις φωνές του δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

Στη συναυλία συμμετείχαν: Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, Μουσικό σχολείο Ιλίου, Κυνηγοί Ονείρων, Αfaza και Dason, One night band, Kollektiva, Γιώργος Σαρρής, Θοδωρής Καρέλας, Στέφανος Χατζηαναγνώστου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Μητρογιανόπουλος, Φώτης Ανδρικόπουλος, Θέμης Καραμουρατίδης και Νατάσα Μποφίλιου, Πάνος Μουζουράκης. 

Οι συγκεντρωμένοι με μια ιδιαίτερα ογκώδη, μαζική και με μεγάλο παλμό πορεία βάδισαν στους δρόμους της Αθήνας, κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου προς Ομόνοια και από εκεί κατέληξαν στο Σύνταγμα (δείτε εδώ στιγμιότυπα από την πορεία στη Σταδίου προς το Σύνταγμα). 


Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μίλησε ο Θοδωρής Κωτσαντής, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι σπουδαστές, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν ήρθαμε εδώ μόνο για να δηλώσουμε την οργή μας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα χέρια των εγκληματιών φασιστών. Ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε την απόφασή μας να κόψουμε το χέρι των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά για να μη θρηνήσουμε ξανά κάποιον άλλο Παύλο, κάποιους άλλους νέους αγωνιστές και εργάτες».

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Βασίλης Γκάτσης, μαθητής Λυκείου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μας θέλουν συνένοχους στην πολιτική τους και συνεχώς φοβισμένους, γι' αυτό και τρομοκρατούν όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι και ο πιο καλός σύμμαχός τους είναι τα φασιστοειδή».

Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι φωνάζουν με μια φωνή συνθήματα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Κάποια από τα συνθήματα που επικρατούν είναι «Λαέ, θυμήσου, το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ- ΕΛΑΣ», «Οργή, οργή σε κάθε χρυσαυγίτη, φονιά, ρουφιάνο, μπάσταρδο του Χίτλερ και αλήτη» και «Σε φτώχεια και ανεργία θέλουνε σιγή, νομίζουν θα τρομάξουμε από τη Χρυσή Αυγή». Χαρακτηριστικό είναι και το σύνθημα «Χρυσαυγίτες, σας ταΐζουν οι εφοπλιστές, έξω σας πετάμε από όλες τις σχολές, από τα σχολεία και από τις γειτονιές» (δείτε εδώ το σύνθημα).

Νωρίτερα ο κόσμος συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια διαδηλώνοντας ενάντια στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τους θρασύδειλους δολοφόνους του 34χρονου του Π. Φύσσα, που στο στόχαστρό τους βάζουν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες όπως στο Πέραμα. Στόχος του συστήματος, το οποίο στηρίζει τη Χρυσή Αυγή και στηρίζεται σε αυτή, είναι να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατήσουν όποιον σήμερα αγανακτεί και σηκώνει κεφάλι για την κατάσταση που ζει στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στη σχολή.

Στη συγκέντρωση και τη συναυλία είχαν καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και σχολεία από όλη την Αθήνα, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Ν. Αττικής, η Επιτροπή Νέων Επισιτισμού – Τουρισμού, η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην e-value, η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Ώθηση, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής, οι Θερμοϋδραυλικοί της Επαγγελματικής Σχολής Αθηνών, η Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων - Μηχανικών Ασπροπύργου Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο

Στο Αγρίνιο, πορεία μαθητών

Στο Βόλο, στην πλατεία Πανεπιστημίου

Στα Γιάννενα, συγκέντρωση στο Ρολόι και η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία.

Στην Καβάλα, διοργανώνεται συναυλία στις 6 το απόγευμα στον Κήπο από τις Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Καβάλας και μαθητές. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει επίσης τα τμήματα Γ1, Γ2, Γ4 του 4ου Γυμνασίου Καβάλας.

Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία

Στην Κομοτηνή συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία και ακολουθεί συναυλία

Στην Κέρκυρα,  στο Σαρόκο

Στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία

Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου

Στον Πύργο, μαζική εξόρμηση

Στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στη Χαλκίδα, η αντιφασιστική συναυλία έγινε στις 12 το μεσημέρι στο ΤΕΙ

Στα Χανιά,  στην πλατεία 1866.

Συγκεντρώσεις και συναυλίες την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη

Στη Λαμία, η αντιφασιστική συγκέντρωση και συναυλία από το Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.

Στην Εύβοια, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς. Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυνουν οι Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Συνδικάτο Φαρμάκου Εύβοιας - Βοιωτίας, Σωματείο Εργαζομένων Ζούρα, Σωματείο Εργαζομένων Κελαϊδίτη ΑΕ, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού Εύβοιας, Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Επιτροπή Ανέργων Χαλκίδας, Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας, Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (ΟΓΕ).

Στην Κοζάνη, διοργανώνεται συναυλία, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και με τη συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων.

Στην Ξάνθη, συναυλία θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στο Ηράκλειο, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών.

Στο Ρέθυμνο, στις 11 το πρωί στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.

Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί συναυλία την Παρασκευή στις  7 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο. Καλούν με αποφάσεις τους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης και το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.

Πηγή: 902.gr 
Δημοσίευση: Τετ, 25/09/2013 - 16:39
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 25/09/2013 - 19:46