Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Υλικό της ΕΥΠ για τη δράση της Χρυσής Αυγής στην εισαγγελία: Ενδεχόμενη παραίτηση των βουλευτών διαρρέει η ναζιστική οργάνωση

Νέα στοιχεία για τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ ερευνώνται διασυνδέσεις με το κοινό έγκλημα. Επιπλέον αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν πως υπήρχε και δεύτερο άτομο στο αυτοκίνητο μαζί με τον δολοφόνο Γ. Ρουπακιά.

Σε αξιωματικό του ΑΤ Νίκαιας εστιάζει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που ερευνά τις διασυνδέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το «Έθνος». Σε βάρος του υπάρχουν καταγγελίες και εκκρεμούν υποθέσεις για διάφορα παραπτώματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αξιωματικός φέρεται να παρείχε προστασία και πληροφορίες σε υψηλόβαθμα στελέχη των τοπικών οργανώσεων της ΧΑ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Για αστυνομικούς του ίδιου Τμήματος υπήρχαν καταγγελίες για εμπλοκή στη διακίνηση, μέσω αλλοδαπών μικροπωλητών, κυρίως λαθραίων τσιγάρων. Πρώην μέλος της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ είχε καταγγείλει στο «Έθνος» πως αστυνομικός του Τμήματος «βοηθάει, ενημερώνει και καλύπτει» τα μέλη της. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο ΑΤ Νίκαιας, βρέθηκαν σε δυο φοριαμούς πέντε κλειστές κούτες τσιγάρων, χωρίς την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης και 21 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εμπορικών οίκων.


Συνομιλίες μελών της Χρυσής Αυγής κατέγραψε η ΕΥΠ

Σύμφωνα εξάλλου με την «Ελευθεροτυπία», στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη αναμένεται να διαβιβαστούν οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ καιρό πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα ευρήματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πρόκειται να συσχετιστούν με όλο το υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «ΣΚΑΪ», κοντά στη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και όχι μονάχα μεσαίων στελεχών της, βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές. Τα επιβαρυντικά στοιχεία φέρεται να προκύπτουν από τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών στελεχών της ΧΑ από την ΕΥΠ, παρακολουθήσεις που προηγήθηκαν της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα και χαρακτηρίζονται «νόμιμες» από τις εν λόγω πηγές.

Τα στοιχεία της μέχρι τώρα έρευνας φαίνεται πως καταδεικνύουν την ύπαρξη ενός εκτενούς δικτύου εκβιασμών της ΧΑ σε βάρος εμπόρων και καταστηματαρχών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, από τους πρώτους ελέγχους που έκανε ο ΣΔΟΕ στη Χρυσή Αυγή, έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους. Τα στοιχεία δείχνουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού.

Μαρτυρίες για άτομο με ξυρισμένο κεφάλι που ήταν μαζί με τον Ρουπακιά 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που αφορούν στη δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δύο μάρτυρες περιγράφουν την ύπαρξη και άλλου προσώπου με ξυρισμένο κεφάλι στο αυτοκίνητο του χρυσαυγίτη - δολοφόνου Γ. Ρουπακιά, που ξέφυγε από την Αστυνομία. Αίσθηση προκαλεί ότι κανένας αστυνομικός δεν καταθέτει για την παρουσία του συγκεκριμένου άνδρα, αν και στη μία κατάθεση λέγεται ότι ο συγκεκριμένος συνεπλάκη με αστυνομικό.

Πάντα σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τηλέφωνο του Γ. Πατέλη, αρχηγού των χρυσαυγιτών στη Νίκαια, φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Γιάννη Λαγό, χωρίς ακόμη να διευκρινίζεται αν αυτές οι κλήσεις έχουν γίνει το επίμαχο χρονικό διάστημα ή κάποια άλλη ώρα.

Στο μεταξύ, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, που χειρίζεται την υπόθεση με τις 32 εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής (φάκελος Δένδια), κατέθεταν, την Τετάρτη, δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, που φέρεται ότι αποκάλυψαν στοιχεία για τη δομή και τον τρόπο δράσης της, καθώς και πληροφορίες και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, ο εισαγγελέας ζήτησε τη δικογραφία της επίθεσης σε μέλη και φίλους του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Διαρρέουν προθέσεις για παραίτηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής άφησε ο αρχηγός της Ν. Μιχαλολιάκος, επιχειρώντας επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Όπως είπε, «στο πλαίσιο των νόμιμων συνταγματικών δικαιωμάτων μας θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα». Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων αν ισχύουν οι διαρροές περί παραίτησης, για να προκαλέσει η ΧΑ επαναληπτικές εκλογές στις 15 μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, όπου εκλέγει βουλευτές, είπε ότι «όλα είναι ανοιχτά».

Πηγή:  902.gr
Δημοσίευση: Πέμ, 26/09/2013 - 20:54