Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ρόδος: Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε άνεργο επαγγελματία με παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ

Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε έναν άνεργο επαγγελματία που αδυνατούσε να πληρώσει ακόμα και την αξία του ρεύματος, πέτυχε η Γραμματεία Ρόδου της ΠΑΣΕΒΕ, με παρέμβαση που πραγματοποίησε στα γραφεία της ΔΕΗ.

Τα στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ, τόνισαν ότι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικρέμποροι έχουν φτάσει σε απόλυτη αδυναμία να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις. Όπως σημείωσαν, η λίστα των υποχρεώσεων είναι καθημερινός εφιάλτης για κάθε μικροεπαγγελματία, ενώ υπάρχουν και πολλοί που φοβούνται μην αρρωστήσουν και δεν έχουν λεφτά να τα βγάλουν πέρα, καθώς η αδυναμία καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ, αφήνει τους ίδιους και τις οικογένειές τους χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Σχετικά με αυτό το θέμα η Γραμματεία Ρόδου της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ότι η πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσοι καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο των ασφαλιστικών εισφορών τους, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις εκβιαστικές πολιτικές θέσεις τις κυβέρνησης.

«Η Υγεία είναι αγαθό και απαιτούμε πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους τους συναδέλφους μας, χωρίς καμιά προϋπόθεση. Να πληρώσουν αυτοί που λεηλάτησαν τόσα χρόνια τα ασφαλιστικά μας ταμεία» σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Η οργανωμένη δράση σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τη νεολαία απέναντι στην επίθεση που κλιμακώνεται καθημερινά από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος που μας απομένει. Κανένας μόνος του στην κρίση. Να δυναμώσουμε τη πάλη μας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.»

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Πέμ, 12/09/2013 - 17:28