Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ

Τους λόγους για τους οποίους αντιτάχθηκε στην πρόταση για προκήρυξη για αύριο Τρίτη πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ αναλύει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του. Όπως σημειώνει, δεν εξασφαλίζονταν ούτε στο ελάχιστο οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η απεργία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στα μέσα Οκτώβρη, που θα συζητηθεί πλατιά στους εργαζόμενους, έτσι που να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή τους. Επίσης καλεί τους εργαζόμενους να εμποδίσουν τον εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και από δυνάμεις όπως η Αυτόνομη Παρέμβαση και τους κολαούζους της, που θέλουν να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ:

«Συνεδρίασε σήμερα, μετά από επιμονή της Αυτόνομης Παρέμβασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΣΕ, με θέμα την προκήρυξη για αύριο, Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας. 

Είναι φανερό πως δεν εξασφαλίζονταν ούτε στο ελάχιστο οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η απεργία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΣΕ αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στη συνειδητή υπονομευτική και εκφυλιστική αυτή τακτική. Άλλωστε, υπάρχει εμπειρία και παλιά και πρόσφατη. Αυτοί που πρωτοστατούν στο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, πρωτοστατούν και στην απεργοσπασία στους διάφορους κλάδους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στα μέσα Οκτώβρη, που θα συζητηθεί πλατιά στα Σωματεία, στους εργαζόμενους, έτσι που να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συζητήσουν, να προετοιμάσουν και να πιέσουν για απεργία με τέτοια χαρακτηριστικά σύγκρουσης με την εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, περιφρούρησης της απεργίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και γενικότερα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό από δυνάμεις όπως η Αυτόνομη Παρέμβαση και τους κολαούζους της, που θέλουν να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ».

Η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΓΣΕΕ

Στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ τόνισε ότι «μια απεργία (...) χωρίς καμιά ενημέρωση, οργάνωση, σχεδιασμό, θα είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας και της κυβέρνησης». Έκανε λόγο για σχέδιο διάλυσης κάθε οργανωμένης αντίστασης της εργατικής τάξης, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η εφημερίδα Αυγή ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει απεργία η ΓΣΕΕ χωρίς καν να έχει συνεδριάσει. «Κατά τ' άλλα κατηγορείτε το ΠΑΜΕ ότι καπελώνει τους αγώνες», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Μετώπου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία σειρά παραδείγματα σε ομοσπονδίες και σωματεία, όπου οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρεμβαση έκαναν ανοιχτή απεργοσπασία σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Τέλος, επανέφερε την πρόταση για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στα μέσα Οκτώβρη.

(Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάστε  ολόκληρη την τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΓΣΕΕ)

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Δευ, 23/09/2013 - 16:37

Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 23/09/2013 - 18:58