Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: οι τοποθετήσεις ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ στη συνέντευξη του ΠΑΜΕ

Η ανάγκη ο λαός να απαντήσει στα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων με ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας που στοχεύει στην ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τονίστηκε μέσα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ σημείωσε ότι τα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, θα οξυνθούν με τη νέα ΚΑΠ από το 2015, που θα οδηγήσει χιλιάδες μικρά αγροτικά νοικοκυριά στο ξεκλήρισμα και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση.


Παρουσιάζοντας το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ανέφερε ότι 250.000 δεν έχουν να πληρώσουν την ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ, που σημαίνει ότι δεν έχουν το δικαίωμα στην υγεία, στην ασφάλιση, στη σύνταξη και ταυτόχρονα άρχισαν να λαμβάνουν κατασχετήρια. Ήδη 200 κατασχετήρια έχουν σταλεί μόνο στην περιοχή της Καρδίτσας.


«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία κατάσχεση. Θα ασφαλιστούν όλοι οι αγρότες, θα θεωρηθούν τα βιβλιάριά τους, θα παλέψει το αγροτικό κίνημα γι' αυτό. Έχουμε και τη δυνατότητα και τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε», τόνισε.


Η Ράνια Καπετανγιώργη από την ΠΑΣΕΒΕ σημείωσε πως οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι βρίσκονται αντιμέτωποι με λουκέτα, φτώχεια και εξαθλίωση, ανεργία και ανασφάλεια.


«Αντιμετωπίζουμε φορολογία από το πρώτο ευρώ και καταλαβαίνουμε πλέον ότι όλα αυτά γίνονται ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα, κεφάλαια για τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους εφοπλιστές», είπε. Και πρόσθεσε ότι μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους, θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.


Ο Τάσος Μαμαλούγκας από το ΜΑΣ ανέφερε ότι με το Νόμο Πλαίσιο, το σχέδιο «Αθηνά», τα ΠΔ για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που σπουδάζουν.


Μίλησε για τη Φοιτητική Μέριμνα που υπολειτουργεί ή σχεδιάζεται να παραδοθεί στους ιδιώτες, με τους φοιτητές να καλούνται να πληρώνουν για σίτιση, στέγαση, δωρεάν συγγράμματα, για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ το επόμενο διάστημα. Ξεκαθάρισε πως είναι ανάγκη η οργάνωση των φοιτητών και των σπουδαστών σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Μέσα από τους συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα, στο πλευρό των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να δώσουν απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΕΕ και της Τρόικας.


Η Δώρα Τατσιούδη από την ΟΓΕ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που βιώνουν οι γυναίκες από την επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις κάλεσε να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Παρ, 06/09/2013 - 17:14

Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 06/09/2013 - 19:18