Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί: Χρηματοδοτούνται από προγράμματα, αλλά ζητούν και χρήματα από γονείς

Στο μάτι του κυκλώνα της πολιτικής της συγκυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς έχει βρεθεί η λαϊκή οικογένεια.

Το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς που δεν πληρούσαν τα «κριτήρια» αποκλεισμού που έθετε η κυβέρνηση είναι μία πλευρά.

Χιλιάδες οικογένειες προσέφυγαν στη λύση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, εκ των οποίων, και σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 765 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».


Το εν λόγω πρόγραμμα υποτίθεται ότι καλύπτει οικονομικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ανάμεσά τους την παροχή σίτισης (πρωινό και μεσημεριανό), εφόσον ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός έχει με δική του αίτηση ενταχθεί στη σχετική κατηγορία παροχής υπηρεσιών σίτισης.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, υπήρξαν παιδικοί σταθμοί που απαιτούσαν από γονείς πρόσθετα χρήματα είτε για να δίνουν φαγητό στα παιδιά είτε για άλλες υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα που προαναφέρθηκε.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών αναγκάστηκε να ζητήσει και την παρέμβαση εισαγγελέα, επιχειρώντας να μετατρέψει τις σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες σε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη.

Το γεγονός αναδεικνύει την αναγκαιότητα του αιτήματος του ταξικού κινήματος για κατάργηση των τροφείων για όλα τα παιδιά  μέσα από γενναία κρατική χρηματοδότηση. 

Πηγή: 902.gr 
Δημοσίευση: Τρί, 17/09/2013 - 15:33