Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γενική Συνέλευση του Πανκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων στις 2 Νοέμβρη, 18:30 (Αίθουσα ΟΕΒΕΚ)

Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Συνάδελφε επαγγελματία το ΔΣ του σωματείου μας, του οποίου είσαι μέλος, με απόφασή του, σου απευθύνεται με αυτή την επιστολή: Στόχος δεν είναι να σου επισημάνουμε διαπιστώσεις που ζεις καθημερινά στην επιχείρηση και στη ζωή σου, να σου θυμίσουμε δηλαδή ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν οδηγηθεί στον αφανισμό ενώ πολλοί άλλοι είναι στα όρια της επιβίωσης και ένα βήμα πριν την καταστροφή. Θύματα της βαθιάς κα-πιταλιστικής κρίσης που βιώνει η Ελληνική οικονομία τα τελευταία 5 χρόνια και που όποτε κι αν ξεπεραστεί θα αφήσει πίσω της το χώρο των επαγγελματιών αποδεκατισμένο και μονοπωλημένο από λίγους ισχυρούς ομίλους.

Ήδη και στο νησί μας τα σημάδια της μονοπώλησης είναι ορατά με νέες αλυσίδες στο τομέα της ένδυσης (πχ Ιntersport) να αναπτύσσονται εις βάρος μικρών επιχειρήσεων, στο τομέα του τουρισμού ο όμιλος της TUI βάζει χέρι και στο κομμάτι της κρουαζιέρας, το λιμάνι και το αεροδρόμιο παραχωρούνται σε μεγάλους ομίλους, που με τη σειρά τους θα αφήσουν επαγγελματίες πχ. Ταξί - Λεωφορεία χωρίς ουσιαστικά αντικείμενο εργασίας.  Τα ξενοδοχεία πωλούνται σε μεγάλους ομίλους οι οποίοι λειτουργώντας με το σύστημα all inclusive νεκρώνουν ολόκληρες περιοχές και αφήνουν χωρίς πελάτες χιλιάδες επαγγελματίες στο χώρο.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την επιδρομή από τη μεριά της κυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ με τη φορολογία, τα χαράτσια, την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας και ταυτόχρονα την δραματική συρρίκνωση της αγοραστικής δυνατότητας των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και την ανεργία που παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις, καθιστούν την ύπαρξη των μικρών επιχειρήσεων αδύνατη και την ανάγκη κοινής πάλης με τον εργαζόμενο λαό και τα ταξικά του συνδικάτα μονόδρομο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σε ενημερώσουμε για τις πρωτοβουλίες που πήρε το σωματείο μας από τις εκλογές μέχρι σήμερα. Το ΔΣ του συλλόγου στη προσπάθεια του να φανεί συνεπές στις υποσχέσεις του, να ακολουθήσει το δρόμο της συλλογικής και αγωνιστικής δράσης, στοιχισμένο πίσω από το ανυπέρβλητο σύνθημα όλοι για έναν και ένας για όλους, πήρε τις εξής πρωτοβουλίες:

1.    Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο φορολογικό με ειδικό φοροτεχνικό (Δεκέμβριος 2012)

2.    Πρωτοβουλία για τη συσπείρωση και αγωνιστική συνεργασία πρωτοβάθμιων σω-ματείων των ΕΒΕ για τα κοινά προβλήματα ανεξαρτήτως κλάδου και τη πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης τον Ιανουάριο 2013

3. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αλλά και δημόσιες παρεμβάσεις στα σχέδια για δη-μιουργία εμπορικού κέντρου έξω από τη πόλη της Κέρκυρας (Φλεβάρης 2013)

4. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη περιφέρεια και αγωνιστική παρέμβαση στην εφορία ενάντια στη προοπτική κατασχέσεων(Φλεβάρης 2013)

5. Εγγραφή νέων μελών στο σύλλογο ο οποίος προσεγγίζει τα 300 μέλη όντας το ποιο μαζικό σωματείο στο νησί.

6. Αντιπαρατεθήκαμε στις αντιλήψεις και τη πρακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας (ΟΕΒΕΚ), η οποία δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του χώρου αλλά περιορίζεται στα επιμέρους συντεχνιακά προβλήματα της παλιάς πόλης και του Λιστόν, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των επαγγελματιών όλου του νησιού. Κύρια η απασχόληση τους είναι στο πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους κομματικούς τους φίλους.

7. Κάναμε αίτημα εγγραφής στην ΟΕΒΕΚ το οποίο εντελώς παράνομα και με διασπαστική λογική απορρίφτηκε από τη συνέλευση των αντιπροσώπων της ΟΒΕΚ, στη προσπάθεια που κάνει να κρατήσει την ομοσπονδία εγκλωβισμένη, μακριά από αγώνες και μακριά από τη συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, εξυπηρε-τώντας κομματικά συμφέροντα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και προσωπικά ο-φέλη των συνδικαλιστών της διοίκησης.

ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΗ

Συνάδελφε

Επειδή είναι πια σε όλους φανερό ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα χειροτερέψει, είναι ανάγκη όλοι εμείς που βιώνουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε οργανωμένα μέσα από το σωματείο γιατί κανείς δε μπορεί μόνος του να κρατηθεί όρθιος σ’ αυτό που έρχεται.

Οφείλουμε να σου πούμε ότι η όποια δραστηριότητα του σωματείου, έστω και για τα μικρά καθημερινά προβλήματα. δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα χωρίς τη δική σου συμμετοχή.


Το επόμενο διάστημα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές για κατασχέσεις από τον ΟΑΕ. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την πλειοψηφία των συ-ναδέλφων και χρειάζεται να απαντήσουμε αγωνιστικά.

Σε καλούμε λοιπόν σε γενική συνέλευση του σωματείου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6:30μ.μ. στην Πλακάδα του Αγιού (Αίθουσα της ΟΕΒΕΚ). Η παρουσία σου είναι απαραίτητη.