Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ευκολότερες απολύσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ευκολότερες απολύσεις σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση προς όφελος των εργοδοτών.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο».

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει καμία προστασία για τους εργαζόμενους, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «ουσιαστική προστασία υπάρχει, όταν υπάρχει κανονική λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς».

Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι μέσα στο Νοέμβρη το Διεθνές Γραφείο Εργασίας θα παραδώσει σχετική μελέτη και η κυβέρνηση θα εξετάσει ποιες μεταβολές είναι αναγκαίες.


Προσδιορίζοντας τις αντιδραστικές αλλαγές κυρίως στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, είπε ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε τη διαδικασία με βάση την οποία υποβάλλεται το αίτημα των ομαδικών απολύσεων και να δούμε το ζήτημα της επίκλησης της οικονομικής βιωσιμότητας από επιχειρήσεις».

Ο Β. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στο Ασφαλιστικό, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε ο Γ. Βρούτσης μίλησε για στοχευμένες μειώσεις στις συντάξεις. Πρόσθεσε πάντως με νόημα ότι πάντα θα υπάρχει ο παράγοντας «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Πέμ, 24/10/2013 - 13:04
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 24/10/2013 - 13:29