Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κομισιόν: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για συμπληρωματικό προϋπολογισμό

Διαβεβαιώσεις για την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κοινοτικού επίτροπου Όλι Ρεν.

Ο Σάιμον Ο’Κόνορ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα «σημειώθηκε πρόοδος», αλλά υπάρχουν «ανοικτά ζητήματα» πριν την επίτευξη συμφωνίας.

Κληθείς να σχολιάσει τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι «απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις, πριν μπορέσουμε να πούμε ότι εγκρίνουμε απολύτως τον προϋπολογισμό».


Όμως το «ζουμί» της υπόθεσης ήταν στη συνέχεια, καθώς όπως σημείωσε «αν προκύψει ανάγκη για περαιτέρω προσαρμογή στον προϋπολογισμό, τότε η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει πρόθυμη να υποβάλει συμπληρωματικό ή τροποποιημένο προϋπολογισμό. Αυτή τη στιγμή όμως, δεν μπορώ να πω ότι συμφωνούμε πλήρως με τον προϋπολογισμό».

Ο εκπρόσωπος Τύπου δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τα σημεία που επικεντρώνονται οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο υπενθύμισε τη δήλωση του Όλι Ρεν μετά το προηγούμενο Eurogroup ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και στο δημοσιονομικό μέτωπο και στις μεταρρυθμίσεις, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως ο προϋπολογισμός του 2014, οι αλλαγές στη φορολογική διοίκηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση επαγγελμάτων, αγορών και υπηρεσιών».

Πηγή: 902.gr 
Δημοσίευση: Πέμ, 21/11/2013 - 15:33