Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Σωματείου Οικοδόμων για το θάνατο οικοδόμου σε ξενοδοχείο της Νότιας Κέρκυρας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και οδύνη για το θάνατο του συνάδελφου μετανάστη οικοδόμου, που έγινε τη Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Νότιας Κέρκυρας. 

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά μετά και το τραγικό αυτό γεγονός και τις επανειλημμένες καταγγελίες του σωματείου μας ότι η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, όταν βρίσκουν μεροκάματο οι οικοδόμοι, οδηγούν σε τέτοια τραγικά ατυχήματα. 

Οι αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές που επιβάλλουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο της κατασκευής. 

Χιλιάδες συνάδελφοι οικοδόμοι και όσοι σχετίζονται με την οικοδομή (συναφή επαγγέλματα) βρίσκονται χωρίς ασφάλιση και έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και την εξαθλίωση. 

Όσο αυξάνει η φτώχεια και η ανεργία, τόσο οξύνονται οι εκβιασμοί των εργοδοτών στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι μειώνουν τις απατήσεις τους για αξιοπρεπή μεροκάματα και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς. 

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους να πλαισιώσουν το ταξικό σωματείο οικοδόμων Κέρκυρας, για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που έχουμε εξασφαλίσει με αγώνες και θυσίες. Να ισχυροποιήσουμε τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους άλλους κλάδους, για την οριστική σύγκρουση και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

 Κέρκυρα 20 Νοεμβρίου 2013

 Το Διοικητικό Συμβούλιο