Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κόβουν το επίδομα τέκνων για πρωτοετείς που δεν έχουν γραφτεί ακόμη!: Ανακοίνωση - καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Οταν πρόκειται για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, η κρατική γραφειοκρατία κινείται με αστραπιαίες ταχύτητες. Προκειμένου να υπάρξει πίεση προς τους διοικητικούς υπαλλήλους που συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα, η κυβέρνηση κόβει τα οικογενειακά επιδόματα σε γονείς παιδιών που πέρασαν μεν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν έχουν εγγραφεί ακόμη ως πρωτοετείς φοιτητές.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Αναφέρει συγκεριμένα:

«Η αντιλαϊκή πολιτική είναι ταχύτατη όταν πρόκειται να τσακίσει δικαιώματα, να αφαιμάξει λαϊκά εισοδήματα. Τότε ξεπερνιέται αστραπιαία κάθε γραφειοκρατία και το αντιλαϊκό μέτρο εφαρμόζεται άμεσα. Αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με την περικοπή του επιδόματος τέκνων από τους εκπαιδευτικούς που τα παιδιά τους μπήκαν φέτος στα πανεπιστήμια αλλά δε γράφτηκαν ακόμα λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.


Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θέλει να κάμψει τους αγωνιζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά, εγείροντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Καμία δικαιολογία δεν ευσταθεί ότι δήθεν δεν γνωρίζουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας ποιων εκπαιδευτικών τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν είναι πρωτοετείς φοιτητές, γιατί την ίδια στιγμή τους έχουν δώσει το μισό εισιτήριο στα ΜΜΜ. Να σημειώσουμε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους διοικητικούς υπαλλήλους έχουν καταθέσει πρόταση να επιτραπεί η εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών και για να διευκολυνθεί η λαϊκή οικογένεια, που έχει χτυπηθεί πολύπλευρα από την αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και για να προστατευτεί το κίνημα από τέτοιες ενέργειες, όπως αυτή που έστησε η κυβέρνηση με το κόψιμο του επιδόματος τέκνων. 

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η περικοπή του επιδόματος τέκνων για τους πρωτοετείς φοιτητές που δε γράφτηκαν ακόμα».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Πέμ, 21/11/2013 - 19:21