Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Άθλιες συκοφαντίες κατά του Π.Α.ΜΕ.-Καταγγελία Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της 3ήμερης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) από Δευτέρα 31 Μάρτη έως και Τετάρτη 02 Απρίλη, στην οποία συμμετείχαν και οι ναυτεργάτες του πορθμείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, διατυπώθηκαν αιτήματα από γονείς (την Τετάρτη 03/04/2014) για την πραγματοποίηση ενός έκτακτου δρομολογίου για τη μεταφορά μαθητών από και προς το νησί της Κέρκυρας που συμμετείχαν σε εκδρομές με τα σχολεία τους. Το δρομολόγιο αυτό τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
 
Από γονείς πληροφορηθήκαμε ότι μετά από επικοινωνία που είχαν με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ για το θέμα αυτό, τους είπαν ότι «το ΠΑΜΕ δεν αφήνει το δρομολόγιο να γίνει»!!!
 
Αρχικά να αναφέρουμε για όσους δε γνωρίζουν, ότι η ΠΝΟ αποτελείται από 14 πανελλαδικά σωματεία, τα οποία συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΠΝΟ με μία ψήφο το καθένα. Από τα 14 σωματεία μόνο 3 ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τα υπόλοιπα 11 σωματεία ανήκουν στις δυνάμεις του εργοδοτικού και ρεφορμιστικού συνδικαλισμού. Άρα, ακόμη και το ΠΑΜΕ να ήθελε, δε θα μπορούσε να επιβάλει μία τέτοια απόφαση αφού είναι μειοψηφία μέσα στην ΠΝΟ.
 
Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ που ανήκει στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ο οποίος μας είπε ότι ποτέ δεν διατυπώθηκε άρνηση για διεξαγωγή αυτού του δρομολογίου.
 
Καταγγέλλουμε στον κερκυραϊκό λαό, τους κάθε λογής συκοφάντες και αντι-ΠΑΜΕ εργολάβους, που εκμεταλλεύονται την αγωνία των γονιών αλλά και την άγνοια των περισσότερων γύρω από τους συνδικαλιστικούς συσχετισμούς στο εσωτερικό της ΠΝΟ. Τα στελέχη της κυβέρνησης προχωράνε σε αυτές τις πρακτικές για να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την άθλια κατάσταση στην ακτοπλοΐα και την εξαθλίωση των ναυτεργατών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην στενοχωρήσουν τα πολιτικά αφεντικά τους που δεν είναι άλλοι από τους εφοπλιστές.
 
Τους τρομάζει η δύναμη των ταξικών σωματείων που ειδικά στο χώρο των λιμανιών έχουν κουρελιάσει πολλές φορές τα χαρτιά της επιστράτευσης που σχεδόν σε κάθε απεργία στέλνουν οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.
 
Καλούμε το λαό της Κέρκυρας να κλείσει τα αυτιά του στα ψέματα και τις λασπολογίες των «κολλητών» των εφοπλιστών. Στην ταξική ενότητα βρίσκεται η λύση και επειδή οι κυβερνήσεις την τρέμουν θα κάνουν τα πάντα για να την εμποδίσουν.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
Κέρκυρα, 2 Απριλίου 2014