Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Ιούνη ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης




ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ
  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΙΚΑ
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ
Έρχεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να αφαιρέσουν ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Από την 1η Ιούλη έρχεται νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ (ΕΤΕΑ). Με βάση την πολιτική του «μηδενικού ελλείμματος» θα μειώνουν αυτόματα τις συντάξεις όταν θα υπάρχουν ελλείμματα στα ταμεία.

Ετοιμάζουν και νέο νόμο για το Ασφαλιστικό. Από την 1η Γενάρη του 2015 θα μειώσουν και τις υπόλοιπες επικουρικές συντάξεις.

Αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού των βασικών συντάξεων που θα φέρει νέες μειώσεις. Πλέον θα εγγυούνται μόνο τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ!!!

Οι αλλαγές αυτές οφείλονται στη στρατηγική της ΕΕ που έχει αναλυθεί εδώ και δεκαετίες από τη «Λευκή Βίβλο». Θέλουν να μετατρέψουν τη σύνταξη σε ατομική ευθύνη του καθενός. Θέλουν να μας αναγκάσουν να έχουμε ιδιωτικές ασφάλειες για να πλουτίσουν και πάλι οι ιδιώτες.

Η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν είναι υπόθεση μόνο των συνταξιούχων, είναι υπόθεση όλων.

Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε, να ξεσηκωθούμε, να ανατρέψουμε την πολιτική που μας παίρνει ότι μας έχει απομείνει. 

Είναι απαραίτητο να παλέψουμε για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας και στο μέλλον των παιδιών μας. Δεν πρέπει να λείψει κανείς από τον αγώνα.

Συνταξιούχοι του ΠΑΜΕ από τον
Ιδιωτικό Τομέα, το Δημόσιο, τα Σώματα Ασφαλείας και το ΝΑΤ.