Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Την είσπραξη του 5ευρου σε κάθε περίπτωση απαιτεί η 4η Υγειονομική Περιφέρεια

Να εισπράττουν σε κάθε περίπτωση το 5ευρω εισιτήριο στα νοσοκομεία προτού εξεταστούν τα περιστατικά, επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους - ακόμη και σε γιατρούς και νοσηλευτές - με έγγραφό της η 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας και Θράκης). Η απόφαση αυτή αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις με έσοδα - έξοδα, ασθενείς - πελάτες κι εργαζόμενους φθηνούς, «λάστιχο» και ...εισπράκτορες.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) το έγγραφο της 4ης ΥΠΕ έχει ημερομηνία 11 Ιούλη 2014 και υποχρεώνει γιατρούς κι εργαζόμενους να μην εξετάζουν ασθενείς αν δεν ελέγχουν ότι έχουν περάσει από το ταμείο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ ενώ τα επείγοντα περιστατικά και ορισμένες κατηγορίες χρόνιων παθήσεων εξαιρούνται από το 5ευρω χαράτσι, τώρα επιβάλλεται στους εργαζόμενους να το εισπράττουν, πριν καν εξεταστεί το περιστατικό, ως προϋπόθεση για να εξεταστεί. Μάλιστα η απόφαση της 4ης ΥΠΕ βάζει τους γιατρούς να ελέγχουν τον αριθμό απόδειξης της πληρωμής του ασθενή και τους νοσηλευτές να καταρτίζουν λίστα ώστε να μπορεί να διασταυρωθεί ποια περιστατικά εξετάστηκαν και τι έχει πληρωθεί!

Με τέτοια κριτήρια - ανάμεσα σε άλλα - θα αξιολογούνται μονάδες κι εργαζόμενοι του ΕΣΥ, πόσο «αποδοτικοί» είναι, πόσα έσοδα εξασφαλίζουν χαρατσώνοντας τους ασθενείς, πόσο συμφέρουσα και ανταποδοτική είναι η ύπαρξη κι η λειτουργία τους.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 22/07/2014 - 20:09