Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 13 Αυγούστου

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους που αψήφησαν την τρομοκρατία, τη μαύρη προπαγάνδα των εργοδοτών, τις δύσκολες συνθήκες και πήραν μέρος στην απεργία που προκήρυξε το ταξικό σωματείο τους στις 13 Αυγούστου.

Χαιρετίζουμε και όλους αυτούς, που πραγματικά υποφέρουν καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία και που λένε ότι «κάτι πρέπει να γίνει», που κουβέντιασαν μαζί μας για την ανάγκη να οργανωθούν αγώνες αλλά κάτω από την πίεση των προβλημάτων τους και την τρομοκρατία της εργοδοσίας δεν έκαναν αυτή τη φορά το βήμα. Πρέπει να τους πούμε όμως ότι δε γίνεται διαφορετικά, οι μεγαλοξενοδόχοι ούτε θα μας χαριστούν ούτε θα μας λυπηθούν αν δεν αγωνιστούμε για αυτά που μας ανήκουν, η καθημερινότητα το αποδεικνύει περίτρανα και είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας έδωσε με αυτοθυσία, δυναμισμό και σωστό προγραμματισμό τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Μία απεργία που μπήκε στο μάτι του ντόπιου ξενοδοχειακού κεφαλαίου και των πολιτικών συνεργατών τους. Έγιναν πολλές περιοδείες από τα χαράματα στους χώρους δουλειάς, εξορμήσεις σε χωριά, γειτονιές και δρόμους, συσκέψεις και συζητήσεις. Στο πλευρό του σωματείου βρέθηκαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όπου και όποτε χρειάστηκε.

Κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και μέσα στην καρδία της τουριστικής περιόδου, η απεργιακή συγκέντρωση ήταν επιτυχημένη, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει διάθεση από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να διεκδικήσουν και να παλέψουν στο πλευρό του ταξικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, μακριά από όσους λένε παχιά και μεγάλα λόγια αλλά επί της ουσίας σαμποτάρουν την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι νεοεκλεγέντες άρχοντες της Τοπικής Διοίκησης που εκλέχτηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα τοπικά κομματικά τους στελέχη. Σε μία τέτοια σκληρή ταξική σύγκρουση επέλεξαν να μην εμφανιστούν καθόλου αυτοί που υπόσχονται ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων. Βέβαια, κάτι τέτοιο δε μας προκαλεί καμία εντύπωση αφού στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν και εξελέγησαν γνήσιοι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κεφαλαίου. Είναι ώρα να αποκαλυφθεί το διπλό παιχνίδι που παίζουν. Και με το κεφάλαιο και με τους εργάτες δε γίνεται.

Το επόμενο διάστημα το ΠΑΜΕ θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε δράση του Συνδέσμου Ξενοδοχουπαλλήλων μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και έξω από αυτούς. Στόχος μας, η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας, να δυναμώσει το σωματείο και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
18 Αυγούστου 2014