Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη


Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της Δημόσιας περιουσίας και των Δημόσιων υποδομών που το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων σε βάρος του κερκυραϊκού και του ελληνικού λαού.

Η απόφαση του ΣΤΕ σχετικά με τον Ερημίτη δείχνει τη λογική της κυβέρνησης και της αστικής δικαιοσύνης που από θέση στέκονται στο πλευρό των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εκτός από τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που συστηματικά προωθεί ως λύση, για την ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων, την προσφυγή στα δικαστήρια. Καλλιεργεί με αυτό τον τρόπο αυταπάτες για το ρόλο των εγχώριων αστικών δικαστηρίων αλλά και για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Είναι γνωστό ότι τα δικαστήρια λειτουργούν με βάση τους νόμους που ψηφίζει η πολιτική εξουσία και επίσης είναι γνωστό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι γενική κατεύθυνση της ΕΕ. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τρικλοποδιά στην προσπάθεια ανάπτυξης οργανωμένου λαϊκού κινήματος ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση.

Η προώθηση της δικαστικής οδού ως λύση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τη μαζική λαϊκή παρέμβαση. Ο λαϊκός αγώνας θα πρέπει να βρεθεί απέναντι στη συνολική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που προωθούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να παλέψει για να γίνουν οι δημόσιες υποδομές και οι δημόσιες εκτάσεις λαϊκή περιουσία.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Συντονιστικό ενάντια στην εκποίηση του Ερημίτη στο Εμπορικό Επιμελητήριο, αύριο Τετάρτη στις 4 το απόγευμα.



Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
 02 Δεκεμβρίου 2014