Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία Τετάρτη 9 Απρίλη, 10 το πρωί στην Πλατεία Σαρόκο


E-mail : pamekerkira@gmail.com           http://www.pamehellas.gr
 



Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,
Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.


Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.
Καμία αναμονή!!!

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα.

Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας.

H απαράδεκτη συμφωνία που την ονόμασαν σύμβαση και την υπέγραψαν πριν λίγες μέρες ο σύλλογος Βιομηχάνων μαζί με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ μόνο ένα σκοπό έχει. Να συμβάλλει στο να σωθούνε τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων προσφέροντας φθηνότερη εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μαζί συμφώνησαν:

1.    Ότι δεν θα δώσουν αυξήσεις και θα παραμείνει ο μισθός στα άθλια επίπεδα των 586 ευρώ και 511 για τους νέους.
2.    ότι ο κοινωνικός διάλογος που δίνει τέτοιες συμφωνίες να επεκταθεί και στους κλάδους.
3.    στην μείωση των «εργοδοτικών» ασφαλιστικών εισφορών που μαζί με τις περικοπές από την κρατική χρηματοδότηση, θα το οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία άρα σε νέο ασφαλιστικό, δηλαδή νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.

Είναι άθλιοι. Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας. Μπαίνουν στο στόχαστρο οι γυναίκες, τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια. Την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την ανεργία, φέρνοντας συνεχώς άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα που την ανακυκλώνουν, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων έτσι ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπορούν να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και λουκέτα με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.

Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων, για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι. Προβλέπεται ότι η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα γίνεται με «ειδικό μισθολογικό καθεστώς», που θα επιβάλλει μείωση της προσαύξησης για προϋπηρεσία τουλάχιστον κατά 50% σε σύγκριση με το ύψος της αμοιβής που ισχύει σήμερα. Είναι η αρχή για τη γενική κατάργηση των τριετιών.

Παράλληλα επιχειρούν να περάσουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια.

ΨΗΛΑ το κεφάλι!

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.

Η τρόικα και η ΕΕ είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών

Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πάρθηκαν στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι διακαής και σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.

Αυτές οι απαιτήσεις δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάκαμψη και όταν το μνημόνιο τελειώσει, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση. Δε θα εξαφανιστούν αν αναδειχτεί άλλη κυβέρνηση (π.χ. της αριστεράς) που αθωώνει και νομιμοποιεί την ΕΕ και χαριεντίζεται παράλληλα με τους βιομηχάνους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, δε μπορούν να γίνουν αρνάκια και φίλοι των εργαζομένων. Υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και ξεπερασμένο, που δε διορθώνεται, δεν εξανθρωπίζεται. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρει για την εργατική τάξη, για τους λαούς.

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ AΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

·    Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.

·    Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

·    Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.

·    Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης

·    Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.

·    Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

·    Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία

·    Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.

·    Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ, 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Συμφωνία για νέα ΕΓΣΣΕ σε εξευτελιστικά επίπεδα

Σε συμφωνία κατέληξαν εργοδότες και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την οποία νομιμοποιείται για ένα επιπλέον χρόνο η αντεργατική παρέμβαση της κυβέρνησης που καταργούσε την ΕΓΣΣΕ και στραγγάλιζε τους κατώτερους μισθούς και ημερομισθίων στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη συνάντηση είχε επισημάνει ότι οι κυβερνήσεις, η τρόικα και η ΕΕ είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών. Είναι οι μηχανισμοί τους που σχεδιάζουν και υλοποιούν τους όρους που θα διαμορφώνουν πιο φτηνό τον εργαζόμενο, πιο υψηλό το βαθμό της εκμετάλλευσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι συνεταίροι ζητάνε από τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να αποδεχτούν ότι τα συμφέροντά τους είναι κοινά με τα συμφέροντα των εργοδοτών, να αποδεχτούν να βάλουν και άλλη πλάτη για τα κέρδη των επιχειρηματιών για να πάρουν και εκείνοι ένα ψίχουλο.

Το ΠΑΜΕ καλεί Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα δικά τους χέρια. Να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να σχεδιάσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για διεκδίκηση υπογραφής ΕΓΣΣΕ και Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια των ΕΕ, εργοδοσίας και κυβέρνησης για κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση της απεργίας και την επαναφορά του «λοκ άουτ».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τετ, 26/03/2014 - 14:38
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 26/03/2014 - 15:32

ΠΑΜΕ: Στις 9 Απρίλη απεργούμε όλοι

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη απευθύνει το ΠΑΜΕ. 
Η συγκέντρωση στην Αθήνα είναι στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. 

Στην υπόλοιπη χώρα: 

Θεσσαλονίκη:  Στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου
Ηράκλειο: Στις 10π.μ., στην πλ. Ελευθερίας 
Το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου
«Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! 

Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Καμία αναμονή.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα.

Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας.

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης

Πλάι στους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους που μονιμοποιεί αυτήν την περίοδο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχάνους, δίπλα στους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, στοχεύουν σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το νέο πακέτο για τα εργασιακά περιλαμβάνει νέα μείωση των "εργοδοτικών" ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό, που θα λείπει από τα ταμεία του ΙΚΑ, μαζί με τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, θα το οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία άρα σε νέο ασφαλιστικό, δηλαδή νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.

Είναι άθλιοι. Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας. Μπαίνουν στο στόχαστρο οι γυναίκες, τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια. Την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την ανεργία, φέρνοντας συνεχώς άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα που την ανακυκλώνουν, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων έτσι ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπορούν να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και λουκέτα με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.

Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων, για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι. Προβλέπεται ότι η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα γίνεται με "ειδικό μισθολογικό καθεστώς", που θα επιβάλλει μείωση της προσαύξησης για προϋπηρεσία τουλάχιστον κατά 50% σε σύγκριση με το ύψος της αμοιβής που ισχύει σήμερα. Είναι η αρχή για τη γενική κατάργηση των τριετιών.

Παράλληλα επιχειρούν να περάσουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια.

ΨΗΛΑ το κεφάλι!

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.

Η τρόικα και η ΕΕ είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών

Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πάρθηκαν στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι διακαής και σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.

Αυτές οι απαιτήσεις δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάκαμψη και όταν το μνημόνιο τελειώσει, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση. Δε θα εξαφανιστούν αν αναδειχτεί άλλη κυβέρνηση λ.χ. της αριστεράς που αθωώνει και νομιμοποιεί την ΕΕ και χαριεντίζεται παράλληλα με τους βιομηχάνους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, δε μπορούν να γίνουν αρνάκια και φίλοι των εργαζομένων. Υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και ξεπερασμένο, που δε διορθώνεται, δεν εξανθρωπίζεται. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρει για την εργατική τάξη, για τους λαούς.

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ AΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
  • Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών
  • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
  • Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης.
  • Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 25/03/2014 - 10:41
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 25/03/2014 - 10:55

Απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων

Όχι τυχαία, η πολιτική αντιπαράθεση επικεντρώνεται στη «νέα συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας», χωρίς ακόμα να έχει δει το φως της δημοσιότητας το σύνολό της. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού είναι σίγουρο ότι η συμφωνία προωθεί μια σειρά από καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί τουλάχιστον από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αφού έχουν υλοποιηθεί σε άλλα κράτη της ΕΕ.

Πρόκειται για αναδιαρθρώσεις που έχουν στο επίκεντρό τους την υπεράσπιση της «ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου» (βλέπε κερδοφορία) και αφορούν στο «άνοιγμα» νέων πεδίων δράσης, βαθιές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, διοικητικές αλλαγές στο κράτος, έτσι ώστε καλύτερα να υπηρετείται η κεφαλαιοκρατική δραστηριότητα.

Τα επιτελεία της αστικής τάξης, με μεθοδευμένο τρόπο, προσπαθούν να πείσουν ότι με αυτήν τη συμφωνία η Ελλάδα «γυρνάει σελίδα», ότι επιτέλους θα γίνουμε «κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», ότι με αυτές τις «μεταρρυθμίσεις διαμορφώνονται προϋποθέσεις για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου».

Η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, ουσιαστικά, προσπαθεί να «κρύψει» τις επιπτώσεις για την εργατική τάξη και τα φτωχά - λαϊκά στρώματα από την εφαρμογή αυτών των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων», προσπαθεί, μάλιστα, να τις διαστρεβλώσει.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα νέα σκληρά μέτρα

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση αναμένεται να ακολουθήσει «διαδικασίες εξπρές», με πρόσχημα την ανάγκη έγκαιρης εκταμίευσης της δόσης.

Το νομοσχέδιο είναι πολύ πιθανό να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως το βράδυ της Κυριακής, ώστε να μην υπάρχει εκκρεμότητα στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup την 1η Απρίλη. Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τρία άρθρα -ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ένα για τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις όπως τα μέτρα του ΟΟΣΑ και ένα για τις φορολογικές αλλαγές.

Εκτός από τις ήδη γνωστές διατάξεις, είναι πολύ πιθανό, το νομοσχέδιο να στρώσει το έδαφος για τη λήψη νέων αντιασφαλιστικών μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα του τύπου, θα προβλέπει τη διενέργεια αναλογιστικής μελέτης για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων. Άλλωστε η νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών θα δημιουργήσει τρύπα 800 εκατομμυρίων ευρώ που θα καλυφθεί από τους ασφαλισμένους, ενώ ήδη έχει διαρρεύσει σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για νέα ενοποίηση ταμείων.

Δεν ξεχνάμε! 15 χρόνια από τον πόλεμο που εξαπέλυσαν η ΕΕ και ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας

Στις 24 Μαρτίου του 1999, με πρόσχημα την υποτιθέμενη «εθνοκάθαρση του Μιλόσεβιτς» στο Κόσοβο, εκεί που δρούσαν οι μισθοφόροι του ΟΥΤΣΕΚΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπολύουν πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Επί 78 μέρες βομβαρδίζουν ανελέητα τις πόλεις, τα εργοστάσια και τις υποδομές της. Η βαναυσότητά τους είναι απερίγραπτη!

Πραγματοποίησαν πάνω 35.788 πολεμικές επιδρομές εναντίον 200 γιουγκοσλαβικών πόλεων. Το Κοσσυφοπέδιο και όλη η Γιουγκοσλαβία έγινε στόχος ακόμα και απαγορευμένου τύπου βομβών με θύματα χιλιάδες αμάχους. Έριξαν περίπου 500.000 βόμβες, ένας μεγάλος αριθμός από αυτές περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο, ενώ 35.450 ήταν βόμβες διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τις διεθνείς συνθήκες!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Ότι, όταν η ΕΕ πρωτοστάτησε σε αυτό ιμπεριαλιστικό έγκλημα οι περισσότερες κυβερνήσεις της ήταν κεντροαριστερές, μάλιστα στη Γαλλία και στην Ιταλία, συμμετείχαν στην κυβέρνηση και στήριξαν τον πόλεμο και τα οπορτουνιστικά Κομμουνιστικά Κόμματα. 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Ότι στη χώρα μας η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) στήριξε και τις επεμβάσεις και τον πόλεμο. Έδωσε βάσεις, γη και αέρα στου επιδρομείς, έδωσε τα λιμάνια, τα τρένα, τα αεροδρόμια, τους δρόμους της χώρας για να περάσουν. 

Ότι όλα τα κόμματα του Ευρωμονοδρομου, όπως και ο ΣΥΝ (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ), υιοθέτησαν τα προσχήματα της ΕΕ και των ΗΠΑ. 

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στην Κομμούνα του Παρισιού


18 Μάρτη-28 Μάη 1871,
η πρώτη εργατική έφοδος για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης


Σε επιφυλακή παντού!

Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει. Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν ή δρομολογούν ανατροπές, όπως:
  • Παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες μέχρι το 2016, που θα διευρύνει την τρύπα στα έσοδα των Ταμείων κατά 800 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ως αποτέλεσμα, έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα, στο όνομα της «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος.

  • Μείωση των τριετιών, μετά το «πάγωμα» που επιβλήθηκε διά νόμου το 2012, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους. Μάλιστα, το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων (!), για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι, αν θέλουν να αναζητήσουν δουλειά, ανταγωνιστικά προς τους νέους εργαζόμενους, που δεν έχουν κατοχυρώσει τριετίες. Κυβέρνηση και τρόικα δρομολογούν ρύθμιση με την οποία η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα γίνεται με «ειδικό μισθολογικό καθεστώς», που θα προβλέπει μείωση της προσαύξησης για προϋπηρεσία (τριετίες) τουλάχιστον κατά 50% σε σύγκριση με το ύψος της αμοιβής που ισχύει σήμερα.

  • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Εχει ήδη αποφασιστεί και πλέον αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή.

  • Στο τραπέζι παραμένει η αυστηροποίηση του πλαισίου για την κήρυξη απεργίας από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και η νομοθέτηση του «λοκ άουτ» για λογαριασμό της εργοδοσίας.

Πρόκειται για μέτρα που δεν έχουν να κάνουν κυρίως με τη «δημοσιονομική προσαρμογή», που υποτίθεται πως είναι ο βασικός στόχος των μνημονίων. Αλλά για αναδιαρθρώσεις στην εργασία. Στόχος τους, να κάνουν ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτήν την κατεύθυνση υπηρετεί και η λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος με ανταποδοτικά - ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΤΕΕ: Ασκήσεις «μεγάλου συνασπισμού» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ;

Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ τόνιζε εμφατικά σε ανακοίνωσή της την απόλυτη δέσμευσή της ότι τάχα «δε θα διεκδικήσουμε καμία θέση στη διοίκηση του ΤΕΕ σε σύμπραξη είτε με τη ΔΗΣΥΜ είτε με τη ΔΚΜ», στην ίδια γραμμή με τους σημερινούς αφορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης με την ΝΔ.

Ωστόσο, στις σχετικές διαδικασίες που έγιναν στις 15 και 16 Μάρτη η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ, η «Ριζοσπαστική» Πρωτοβουλία Μηχανικών μαζί με την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) της Νέας Δημοκρατίας «κατέβασαν» κοινή υποψηφιότητα, την αντιπρύτανη του ΕΜΠ, Τόνια Μοροπούλου, προερχόμενη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πρόεδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (κάτι σαν τη «βουλή» των μηχανικών), κόντρα στον έτερο υποψήφιο που υποστηριζόταν από την «ΕΛΙΑ» του ΤΕΕ και από διάφορες άλλες δυνάμεις, ο οποίος τελικά αναδείχθηκε πρόεδρος της Αντιπροσωπείας μετά από τρεις ψηφοφορίες.

Αυτή η τακτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ δεν είναι καινούργια, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για συγκυριακούς χειρισμούς του ενός ή του άλλου συνδικαλιστή του στο χώρο, αλλά αντίθετα συνιστά χαρακτηριστικό γνώρισμα του οπορτουνιστικού χώρου. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ διοίκησαν το ΤΕΕ από το 2003 μέχρι το 2009, τοποθετώντας τον Γ. Αλαβάνο στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ. 

Την πρώτη περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ «συγκυβερνούσε» το Τεχνικό Επιμελητήριο σε συμμαχία με τις δυνάμεις της ΝΔ. Ο Γ. Αλαβάνος ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ, ενώ αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας του κεντρικού οργάνου διοίκησης ήταν από το χώρο της ΝΔ, ενώ υποψήφια πρόεδρος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αντίπαλος τότε του Γ. Αλαβάνου, ήταν η Τόνια Μοροπούλου, που σήμερα προκρίνεται ως η «ριζοσπαστική» υποψήφια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, τη δεύτερη περίοδο, «ο λύκος άλλαξε την προβιά του» και τις συμμαχίες του και η δεύτερη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του ΤΕΕ ήταν σε συμμαχία με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.


Δε θα δεχθούμε ούτε μια απόλυση, ούτε μια διαθεσιμότητα!

Β/ΘΜΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 3ημερη ΑΠΕΡΓΙΑ 19,20 και 21 ΜΑΡΤΗ
Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΡΤΗ

Απαιτούμε κλιμάκωση του αγώνα με Γενική Απεργία
σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Όλοι την Τετάρτη στις 10:30 στη Συγκέντρωση που πραγματοποιείται στα Γενικά Λύκεια από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο σε συνδυασμό με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης (ν. 3848/2010, ν. 4024/2012 κλπ) ανοίγουν τις «πύλες της κολάσεως» για τους δημόσιους υπάλληλους και τους εκπαιδευτικούς.

Σε λίγες ημέρες οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μετρηθούν στους απολυμένους. Γνωρίζουμε πλέον τι σημαίνει κινητικότητα και νέες εργασιακές σχέσεις.

Έχουμε χίλιους λόγους να παλέψουμε για να σταματήσουμε τις απολύσεις, τον αντιδραστικό μηχανισμό της αξιολόγησης, το «νέο σχολείο», το σχολείο της ΕΕ και της επιχειρηματικότητας, που στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά, που λεηλατεί τον γονιό, που ρημάζει τη συνείδηση και το βιοτικό επίπεδο του Δασκάλου.

Σήμερα δεν μπορεί κανείς σε αυτόν τον πόλεμο να γυρίσει την πλάτη, να πει ότι δεν τον αφορά, να κρυφτεί για να γλυτώσει. Τέτοιος δρόμος διαφυγής δεν υπάρχει για κανέναν! ΕΝΑ δρόμο έχουμε: τον αγώνα! Κι έναν τρόπο: όλοι για έναν και ένας για όλους.
Αυτό που γεννά τις απολύσεις, την κινητικότητα, την αξιολόγηση, τη διάλυση του σχολείου, την υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου μας είναι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτική, τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο.
Κάθε καλοπροαίρετος συνάδελφος, κάθε συνάδελφος που προβληματίζεται για την πορεία των πραγμάτων, του κινήματος μας πρέπει να αναλογιστεί σοβαρά το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κρίνει κάθε δύναμη στο κίνημα από τη στάση της απέναντι στην Ε.Ε.

Εμείς από τη δική μας πλευρά σας λέμε ότι εδώ και τώρα πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας με κατεύθυνση: Μπλόκο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική που γεννά απολύσεις, κινητικότητα, «αξιολόγηση».

Συνάδελφοι, σκεφθείτε, πόσες κατακτήσεις χάθηκαν στο όνομα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του μονόδρομου;
Πόση μεγάλη διαφορά υπάρχει σήμερα ανάμεσα στις δυνατότητες που υπάρχουν για μια ζωή με δικαιώματα, λόγω μεγάλης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης, και στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε;

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Κάτω τα χέρια από το συνδικαλιστικό κίνημα. Κανένας συνδικαλιστής - κανένα Σωματείο δε θα γίνει ρουφιάνος της Ασφάλειας


 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
 
Αστικό κράτος, συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, προκειμένου να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι, να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα τους.

Γι αυτό για λογαριασμό τους η Εισαγγελία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση “για πράξεις, που έλαβαν χώρα την 13/10/2011 στην Αθήνα κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ” και η Ασφάλεια  ζητάει τα πλήρη στοιχεία όλων των μελών των συνδικαλιστικών οργάνων των Σωματείων των ΟΤΑ, Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων, ακόμα  και των αντιπροσώπων για το  Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ!! Τέτοιο έγγραφο στάλθηκε από την Ασφάλεια στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με λίγα λόγια θέλουν να συνδράμουμε την Ασφάλεια, να τους βοηθήσουμε να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να βγάλουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας, να γίνουμε καταδότες του κινήματος.

 Να μην το αφήσουμε αναπάντητο!!

Καλούμε τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων να μην δεχτούν να παίξουν αυτό το ρόλο, να αρνηθούν να δώσουν οποιαδήποτε τέτοια στοιχεία, να παλέψουν με όλους τους εργαζόμενους για να μην προχωρήσει καμία ποινική δίωξη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, να μην τρομοκρατηθούν. Να  βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης και των Δημάρχων του ευρωμονόδρομου, ως θεματοφύλακα της αντεργατικής πολιτικής.
Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο των ΟΤΑ, αλλά και σε άλλους κλάδους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της επέμβασης της κυβέρνησης στις εσωτερικές υποθέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και της τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Καμιά τρομοκρατία δε θα σταματήσει το κίνημα και τους αγώνες μας

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Γενική συνέλευση και εκλογές Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Κάλεσμα Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπάλληλων για οργάνωση και ενίσχυση του Σωματείου



Οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνθήκες βαρβαρότητας του καπιταλισμού που δεν μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση του. Κρίση που προέρχεται από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που σαν θεό έχει το κέρδος κλέβοντας την υπεραξία που παράγει η εργατική τάξη.

Αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης είναι η ανεργία με το μεγάλο ποσοστό της και οι απολύσεις, οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Η παραπέρα εμπορευ-ματοποίηση της παιδείας, του φαρμάκου, της υγείας, της πρόνοιας που κάνει όλο και πιο ακριβά αυτά τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Ακόμα έχουμε προσπάθεια να μην υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις αφού θεωρούνται από το ΣΕΒ αναχρονιστικοί θεσμοί, γενικεύοντας την υπογραφή των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα καταργούν το δικαίωμα της μητρότητας και στην ξεκούραση με την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής αργίας. Με τα 5μηνα προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Ο κατάλογος είναι μακρύς με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν περάσει πριν και στη διάρκεια της κρίσης. Όλα τα παραπάνω γίνονται για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου κάνοντας πολύ πιο φτηνή την εργατική δύναμη.

Σε αντίθεση με όλα αυτά προτείνουμε στους συνάδελφους να οργανωθούν στο σωματείο τους.


1. Για να μην είναι κανένας μόνος του στην επίθεση του οργανωμένου μπλοκ ΕΕ κυβέρνησης εργοδοσίας ξεπουλημένων συνδικαλιστών. Μας θέλουν διαιρεμένους σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, σε προνομιούχους και μη, σε έλληνες και μετανάστες ενισχύοντας τη διχόνοια και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
 

2. Για να πετάξουμε έξω τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και τους ανθρώπους της εργοδοσίας από το εργατικό κέντρο, την ομοσπονδία, τη ΓΣΕΕ.
 

3.  Για να μη ζήσουμε σαν δούλοι του 21ου αιώνα εμείς και τα παιδιά μας.
 

4. Για να πάρουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε.
 

5. Για να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, βάζοντας φρένο στις ατομικές συμβάσεις, στις απειλές, στις απολύσεις.
 

6. Για να διεκδικήσουμε μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της εποχής μας.
 

7. Να συντονίσουμε τους αγώνες μας με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα που συσπειρώνεται γύρω από το ΠΑΜΕ.
 
Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους συνάδελφους Ι.Υ. να οργανωθούν στο σωματείο τους ενισχύοντας τη δύναμή τους. Να πάρουν μαζικά μέρος στη ΓΣ του σωματείου που θα γίνει την Τετάρτη 5 Μαρτίου στο ΕΚΚ και ώρα 6 το απόγευμα. Οι εκλογές του σωματείου θα γίνουν την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρες από 11 το πρωί έως 18:30 το απόγευμα στο εργατικό κέντρο στη Σαμάρα 6. Απαραίτητα οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και βιβλιάριο υγείας.