Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Διασπαστικά παιχνίδια στο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής: Υπόμνημα από τη Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. στο Δήμαρχο

Παραθέτουμε υπόμνημα που κατέθεσε η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. σήμερα το πρωί στο Δήμαρχο Κέρκυρας, για τα παιχνίδα διάσπασης των εργαζομένων στο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.



ΥΠΟΜΝΗΜΑ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Κύριε Δήμαρχε


Η γραμματεία Κέρκυρας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) σας εκφράζει  την έντονη διαμαρτυρία της για τα διασπαστικά φαινόμενα στους εργαζόμενους του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου…

Στο Δ.Σ. του Οργανισμού εκτός των αιρετών μελών των δημοτικών παρατάξεων που ορίστηκαν και τοποθετήθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων ο οποίος εκλέγεται απ’ το προσωπικό που εργάζεται στις κοινωνικές δομές (παιδικοί σταθμοί, «βοήθεια στο σπίτι», Κ.Α.Π.Η. , Κ.Η.Φ.Η. ΚΔΑΠ κλπ). 

Είναι αυτονόητο πως όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα σ’ αυτή την εκπροσώπηση (δηλ. δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι) προκειμένου να μεταφέρονται κάθε είδους αιτήματα και ζητήματα  όλων των εργαζομένων   των υπηρεσιών του Οργανισμού. 

Όμως, τόσο η διοίκηση του Οργανισμού όσο και πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου δημοτικών υπαλλήλων με κινήσεις και ενέργειες που δεν έχουν βάσιμα νομικά και ηθικά ερείσματα, αποκλείουν από τη διαδικασία της εκλογής του εκπροσώπου εργαζομένων, το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό είναι 153. Απ’ αυτούς οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου είναι 50. 
Η μεγαλύτερη  μερίδα όμως των εργαζομένων αυτών, είναι 103  συμβασιούχοι  όλων των ειδικοτήτων που με διάφορα προγράμματα εργάζονται πολλά χρόνια στο Δήμο Κέρκυρας, με μισθούς και δικαιώματα κατώτερα επειδή έτσι προστάζουν οι αντεργατικοί νόμοι των ευέλικτων και ελαστικών σχέσεων εργασίας που επιβλήθηκαν για χρόνια από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις της χώρας. 

Γι’ αυτούς λοιπόν τους εργαζόμενους γίνεται η προσπάθεια αποκλεισμού και παραγκωνισμού τους από την υπηρεσιακή διοίκηση του Οργανισμού κι απ’ την πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου ΟΤΑ. 

Επειδή ως Π.Α.ΜΕ. γνωρίζουμε και αντιπαλεύουμε χρόνια στους χώρους δουλειάς και στο συνδικαλιστικό κίνημα τα φαινόμενα της τεχνητής διάσπασης και διαίρεσης των εργαζομένων, είτε από εργοδότες είτε από πρόθυμους συνδικαλιστικούς κύκλους και υπαλλήλους, γι’ αυτό και καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα. 

Θέση μας αδιαπραγμάτευτη ήταν και είναι, η ενιαία εκπροσώπηση και συμμετοχή στις αποφάσεις όλων των εργαζομένων μέσα από τα εργασιακά τους σωματεία  χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς από εκάστοτε πλειοψηφίες.

Κατόπιν των παραπάνω …

Καλούμε την Δημοτική σας αρχή να συμβάλλει έμπρακτα και δημοκρατικά σ’ αυτή τη διαδικασία, καλώντας χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις όλους τους 153 εργαζόμενους του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας να εκλέξουν όποιον εκπρόσωπο επιθυμούν για το Δ.Σ. του Οργανισμού, με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Αυτή θα είναι  η πιο νόμιμη και καθαρή διαδικασία, χωρίς να μπορεί την άλλη μέρα να την προσβάλλει κανείς !


                                                                                                                                29/1/2015

                                                                                            Γραμματεία Κέρκυρας Π.Α.ΜΕ.