Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Κινητοποίηση του ΜΑΣ για τη σίτιση των φοιτητών

Σε κινητοποίηση για το οξυμένο πρόβλημα της σίτισης, προχώρησαν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου οι δυνάμεις του ΜΑΣ, διεκδικώντας κανείς να μη πληρώνει για σίτιση στη λέσχη, αλλά και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο ΑΕΙ.

Την κινητοποίηση αυτή στήριξαν με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων ο Σύλλογος Τ.ΗΧ.ΕΙ., αλλά και ο Σύλλογος Μεταφραστικού που ήδη βρίσκεται σε κινητοποιήσεις σχετικά με το «Εξάμηνο Εξωτερικού», το οποίο ουσιαστικά καταργείται για την πλειοψηφία των φοιτητών αφού δεν προβλέπεται να δοθούν χρήματα για την κάλυψη των εξόδων τους στο εξωτερικό.

Οι φοιτητές απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία της λέσχης που οι καταβάλουν καθημερινά 2 ευρώ το πρωί και 2 ευρώ το βράδυ για να φάνε, μοιράζοντας δωρεάν φαγητό στους συναδέλφους τους, αναδεικνύοντας ότι οι ανάγκες των φοιτητών δεν χωράνε στο Πανεπιστήμιο ΑΕ που φτιάχνουν ΕΕ - κυβέρνηση - Κεφάλαιο.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι «ανεξάρτητες - ακομμάτιστες» δυνάμεις οι οποίες έχουν πλειοψηφία στο ΔΣ του Πληροφορικής «έστησαν» αντισυγκέντωση, υπερασπιζόμενοι τον επιχειρηματία που κατέχει τη Λέσχη, διεκδικώντας γι' αυτόν την «ελευθερία» να βγάζει κέρδη στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους.


Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Πεμ, 26/2/2015 - 21:32