Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Να αμβλύνει τη δυσαρέσκεια των αγροτών σχετικά με τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ επιχειρεί η κυβέρνηση

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με τις επιδοτήσεις των αγροτών επιχειρεί το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να δοθούν τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η απόφαση αυτή αφορά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για τις αγροτικές ενισχύσεις και σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση τα προορίζει για την αποπληρωμή δανείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου σε δήλωσή του αναφέρει πως «η αλλαγή που αποφάσισε η κυβέρνηση δεν έχει και δεν θα έχει καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία και στους χρόνους πληρωμής των κάθε είδους ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες. Αντίθετα, μόνον οφέλη μπορεί να δημιουργήσει, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα θα αξιοποιηθούν κατά τρόπο αποδοτικότερο, με μεγαλύτερα δηλαδή επιτόκια σε σχέση με σήμερα».

Ωστόσο, δεν διαψεύδει τις αναφορές των δημοσιευμάτων για αξιοποίηση των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ για κάλυψη άλλων αναγκών, λέγοντας πως «σκοπός της απόφασης είναι η τήρηση των διαθεσίμων ταμειακών υπολοίπων του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων, σε έντοκο λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Η συγκυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχουν διαθέσιμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν είναι για άμεσες πληρωμές, όταν χιλιάδες κτηνοτρόφοι περιμένουν ακόμα την εξισωτική αποζημίωση.


Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών για τα αποθεματικά 40 δήμων και αναφέρει πως «διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα για δήθεν απόφαση της κυβέρνησης “να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 δήμων” προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο».

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 03/03/2015 - 17:48