Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία συγκυβέρνησης-δανειστών

Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ ενάντια στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν πολλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.

Για το συλλαλητήριο είχαν παρθεί αποφάσεις συμμετοχής από τις Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας,  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Φοιτητών Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επίσης, αποφάσεις είχαν πάρει τα ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Σωματείου Οικοδόμων.  

Στην κεντρική ομιλία, ο Σπύρος Ραυτόπουλος μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης  αλλά και στον πόλεμο προπαγάνδας και τρομοκρατίας που διεξάγεται με στόχο να φοβηθεί ο λαός και να μείνει απλός παρατηρητής στις εξελίξεις. Ανέδειξε την ανάγκη του οργανωμένου αγώνα σε ταξικό προσανατολισμό αλλά και τις δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοί τους αν καταλάβουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους. Τέλος, κατήγγειλε τις τραμπούκικες ενέργειες ατόμων που μέσα στις νύχτα έσκιζαν τις προπαγανδιστικές αφίσες του ΠΑΜΕ αλλά και προπηλάκισαν συμπολίτη μας που τους ζήτησε να σταματήσουν.

Είναι φανερό ότι το ΠΑΜΕ ενοχλεί το κεφάλαιο και τους υπηρέτες του. Να είναι όμως σίγουροι ότι αυτές οι πρακτικές πέφτουν στο κενό.


Η Γρ. Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
11/06/2015