Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το Π.Α.ΜΕ. για τις εξελίξεις: συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Ιούλη, σύσκεψη την Πέμπτη 16 Ιούλη

Με κύρια χαρακτηριστικά τους ανταγωνισμούς, τα παζάρια και τις οξυμμένες αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους αλλά και την πλήρη ομοφωνία τους ως προς την ομοβροντία των αντιλαϊκών μέτρων ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής. 

Με το νέο μπαράζ αντιλαϊκών νομοθετημάτων, που θα σαρώσουν ότι έχει απομείνει στα εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα και τα οποία προβλέπεται να προωθήσει η κυβέρνηση με διαδικασίες εξπρές, θα οδηγήσουν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε φτωχοποίηση. 

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Η ΕΕ δεν αλλάζει δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Η ρήξη με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος. 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τετάρτη 8 μμ στην πλατεία Σαρόκο για να εκφράσουν το δικό τους ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο. Παράλληλα, την Πέμπτη 8 μμ τα σωματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση της εργατικής λαϊκής αλληλεγγύης.