Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Χρυσή Αυγή: "ό,τι κινείται σφάζεται"

Την κυνική ομολογία του Γ. Πατέλη, για τον ενιαίο τρόπο καθοδήγησης και εκτέλεσης των επιθέσεων των μελών της Χρυσής Αυγής από την ηγεσία της, καταγράφει βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο ενιαίος τρόπος καθοδήγησης και εκτέλεσης των επιθέσεων έχει επαναληφθεί στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα, στην επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη Περάματος, αλλά και σε μικροπωλητές σε πανηγύρι της Παναγίας στη Ραφήνα. 

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια να μιλά σε μέλη της Χρυσής Αυγής, εξηγώντας αναλυτικά τον σχεδιασμό επικείμενης επίθεσης για «τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα», το 2012. 

Μεταξύ άλλων ακούγεται να λέει: «Να πω λίγο κάτι; Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα.

Αν πάρω το O.K. από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το Ο.Κ., θα έρθει σε όλους σας.

Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες... καθόλου Χρυσή Αυγή, ειδικά και τέτοια. Θα πάμε για να ψωνίσουμε.

Δε θα γίνει αυτό σαν Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να το εκδώσουν από πάνω, από τα κεντρικά..».

Σε άλλο σημείο ακούγεται να λέει:

«Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε.

Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το Ο.Κ. κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο από όλα (δηλαδή οπλισμένοι στην ορολογία της ΧΑ) και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα.

Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται».

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας, το οποίο θα προβληθεί στο δικαστήριο στο τέλος της διαδικασίας, ενώ σε αυτό αναφέρθηκε σήμερα, στην κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα. 

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τρί, 06/10/2015 - 22:33