Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. για τα εμπόδια που βάζει η πλειοψηφία της διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στην προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να αναπτύξουν δράσεις ταξικής αλληλεγγύης


Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του εργατικού κέντρου με αυταρχικό τρόπο παρεμποδίζει όλα τα σωματεία του εργατικού κέντρου να έχουν πρόσβαση σε αυτό και στα γραφεία τους, αφού σήμερα Τετάρτη 14-10-2015, η είσοδος του εργατικού κέντρου είναι κλειδωμένη από το πρωί. Η ενέργεια αυτή έρχεται σαν συνέχεια της απαράδεκτης απόφασης της πλειοψηφίας της διοίκησης του εργατικού κέντρου να απαγορεύσει τη διοργάνωση των λαϊκών μαθημάτων (αίτημα των σωματείων που ανήκουν στο εργατικό κέντρο και στη δύναμη του ΠΑΜΕ), σε αίθουσες του εργατικού κέντρου.

Τους ενοχλούν οι πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος για την  οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης. 

Επίσης, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το διάστημα τα σωματεία μας βρίσκονται σε αναβρασμό στην προσπάθεια τους να οργανώσουν μαχητική απάντηση στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που πρόκειται να ψηφιστούν αυτήν τη βδομάδα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχουν προγραμματισμένες δραστηριότητες των σωματείων. 

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργούν με αυτόν τον αυταρχικό και αυθαίρετο τρόπο. Το ίδιο έκαναν και πριν από λίγους μήνες , όταν τα σωματεία του ΠΑΜΕ οργάνωσαν ανοιχτή σύσκεψη  φορέων για την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης: κλείδωσαν απροειδοποίητα το εργατικό κέντρο αφήνοντας απ’ έξω δεκάδες συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη σύσκεψη. 

Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού: με την εκφυλιστική του δράση να βάζει εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα διευκολύνοντας  το πέρασμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων, προωθώντας το συμβιβασμό με τη φτώχεια, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Δεν θα τους περάσει!!!

Το εργατικό κέντρο δεν είναι τσιφλίκι κανενός!!! Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει τεράστια πείρα και δεν κάμπτεται από τέτοιες μεθοδεύσεις.

Τώρα όλα τα σωματεία του εργατικού κέντρου, όλοι οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο τους, να μπουν μπροστά για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο εργατικό κέντρο.

Οργανώνουμε τη πάλη μας – Όλοι στον αγώνα

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σύνδεσμος εργατοτεχνιτών οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Κέρκυρας