Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ενθουσιώδης, μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα

Ενθουσιώδης, μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα. Πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης με εργατόκοσμο που με δυναμισμό και ζωντάνια διατράνωσε την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τον τόνο έδωσαν με τα συνθήματα και τον δυναμισμό τους οι μαθητές και οι φοιτητές. Όμως και τα μπλοκ των σωματείων γέμισαν από εργαζόμενους, ξενοδοχοϋπάλληλους, ιδιωτικούς υπάλληλους, οικοδόμους, άνεργους, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Μεγάλη ήταν η παρουσία αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, αγροτών και συνταξιούχων από την ύπαιθρο του νησιού.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Σταμάτη Πελάη, πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ενώ χαιρετισμοί έγιναν εκ μέρους της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ. Είχε προηγηθεί μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.

Η πορεία τελείωσε στα γραφεία του ΟΑΕΔ όπου οι εκπρόσωποι των σωματείων κατέθεσαν ψήφισμα του ΠΑΜΕ με τα αιτήματα για την κοινωνική ασφάλιση. Εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με επόμενο σταθμό στις 17 Νοέμβρη – επέτειος εορτασμού του Πολυτεχνείου – με συγκέντρωση στο ΣΑΡΟΚΟ στις 7 το απόγευμα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των αγροτών στις 23 Νοέμβρη με συγκέντρωση στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας στις 10 το πρωί.

Η Γρ. Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
12-11-2015

Στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο