Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Σε κατάληψη της εφορίας προχώρησαν οι μικρομεσαίοι αγρότες

Κατάληψη της εφορίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας πραγματοποίησαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Κέρκυρας (Άι-Μαθιά, Βαλανιού και Γιαννάδων).

Την έμπρακτη συμπαράστασή της εξέφρασε η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ με συμμετοχή στην κατάληψη, καθώς και σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών.

Στις ομιλίες των εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων εκφράστηκε η αναγκαιότητα του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που είναι πέρα για πέρα δίκαιος καθώς δίνουν σκληρή μάχη για να επιβιώσουν. Ο αγώνας τους δεν μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την παραπέρα συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων. Επιπλέον, στην Κέρκυρα έντονο είναι το πρόβλημα με την περικοπή της επιδότησης του ελαιόλαδου που υποτίθεται ότι «έγινε από λάθος», αλλά επί της ουσίας αποτελεί προπομπό και κατεύθυνση για την τεράστια περικοπή της.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι αποφάσισαν τη συμμετοχή αντιπροσωπείας τους στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων που θα γίνει στη Νίκαια της Λάρισας για το συντονισμό των δράσεων. Στη συνέχεια, οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα συνεδριάσουν και πάλι για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Τέλος, σημειώθηκε η ανάγκη για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την επιτυχία και τη μαζικότητα της απεργιακής μάχης στις 4 Φλεβάρη με άμεσο αίτημα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην φτάσει καν στη Βουλή.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Δευτέρα 25/1/2016 - 14:40