Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου για την εκδήλωση-αφιέρωμα στον Τούρκο Κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ από την Πολιτιστική Ομάδα Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την πολιτιστική ομάδα Κέρκυρας του ΠΑΜΕ και με τη συμμετοχή του Κώστα Καζάκου η μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στον Τούρκο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο, με έντονη την παρουσία νεολαίας, πέντε τέχνες συνάντησαν τον γαλανομάτη γίγαντα της ποίησης.

Ο αρχικός χαιρετισμός έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σπύρο Κανταρέλη ενώ ακολούθησε η ομιλία της εκπαιδευτικού Κατερίνας Αγιοβλασίτη-Λεϊσου, «Ο Τούρκος, ο Έλληνας, ο παγκόσμιος ποιητής», που μας έφερε σε επαφή με τη ζωή και το έργο του τούρκου κομμουνιστή ποιητή, με τους αγώνες τους, τα χρόνια του στις φυλακές και την εξορία, την στενή του σχέση με την Ελλάδα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη χοροθεατρική παράσταση, τις χορογραφίες της οποίας καθώς και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η χορογράφος-εκπαιδευτικός Μέλπω Καρδάμη. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική και 30 συντελεστές επί σκηνής που μέσα από την κίνηση, τους ήχους, τον ποιητικό λόγο σε συνδυασμό με την εμβληματική παρουσία και ερμηνεία του Κώστα Καζάκου στο ρόλο του Ναζίμ Χικμέτ, καθήλωσαν το κοινό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους προσπάθησαν τόσο σκληρά για να πραγματοποιηθεί αυτή η πραγματικά πετυχημένη εκδήλωση και όσους ήρθαν να την παρακολουθήσουν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια με την παρουσία τους.

Πολιτιστική Ομάδα Κέρκυρας του ΠΑΜΕ

Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ

15/4/2016