Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Μαζική και δυναμική η απεργιακή πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγίας

Μαζική και δυναμική ήταν η απεργιακή πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα την Κυριακή 8 Μάη, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς αλλά και των κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας αλλά και των σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Πόλυ νωρίς το πρωί έγινε περιφρούρηση της απεργίας, από το σωματείο Ξεν/λων και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έξω από το ξενοδοχείο Park στα Γουβιά όπου υπάρχουν προβλήματα με χρωστούμενα από την περσινή χρονιά. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαρόκο και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σπύρος Ραφτόπουλος, μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ. Στην ομιλία του έκανε αναφορά στο νόημα του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, στους αγώνες που δόθηκαν από την εργατική τάξη και ήταν γραμμένοι με αίμα, έτσι ώστε να κερδηθούν δικαιώματα που η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τον προηγούμενων, θέλουν να εξαφανίσουν. Τόνισε τη σημασία που έχουν οι αγώνες σήμερα ενάντια στους σχεδιασμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης που επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους στις πλάτες του λαού. Έκλεισε καλώντας τους συγκεντρωμένους να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις απομονώνοντας τις εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που το μόνο που έκαναν για μία ακόμη φορά σε μεγάλες μάχες ήταν να υπονομευόσουν τους αγώνες και να λάμψουν δια της απουσίας τους. Αδιάψευστος μάρτυρας ο κερκυραϊκός λαός που είδε ότι την ίδια ώρα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν τη νύχτα μέρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και όσοι τη στηρίζουν αρκέστηκαν στις γνωστές βαρύγδουπες δηλώσεις... 

Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στο λιμάνι όπου πραγματοποιήθηκε μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από τον Αλ Κρασάκη και τον Αλ. Σοφιανό. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Ναυτεργατών ο Αντώνης Φωτίου που ευχαρίστησε θερμά τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και κατήγγειλε όσους προσπαθούν να στρέψουν το λαό εναντίον τους αλλά και όσους υποτίθεται ότι τους στηρίζουν αλλά είναι κρυμμένοι μέσα στα γραφεία τους. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση της λαχειοφόρου που είχε διοργανώσει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δράσεων της Γραμματείας αλλά και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. 

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στα super market των Lidl και Βασιλόπουλου που άνοιξαν παρά την απεργία στο εμπόριο και απαίτησαν να κλείσουν. Μετά την παρέμβαση κατέβηκαν τα ρολά και τα καταστήματα έμειναν  κλειστά. 

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
8/5/2016