Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016, ύστερα από καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μελών του Σωματείου μας-εργαζομένων στο εργολαβικό συνεργείο καθαρισμού του ΓΝΚ της εταιρείας JCB Security and Facility A.E.-My Services, αποκαλύφθηκε και δημόσια η κλοπή στην οποία συστηματικά προβαίνει εδώ και πολλούς μήνες η εργοδοσία, προφανώς με τις πλάτες της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπως εδώ και πολύ καιρό το Σωματείο μας έχει καταγγείλει! Δεν χορταίνουν δηλαδή με αυτά που αρπάζουν με νόμιμο τρόπο από τους εργαζόμενους, αφού μιλάμε για μισθούς πείνας της τάξης των 400 ευρώ, αλλά βάζουν χέρι ακόμα και στα ψίχουλα, που τους δίνουν ως αμοιβή! Να σημειωθεί πως η εργοδοσία δεν τόλμησε καν να παρουσιαστεί στην Επιθεώρηση Εργασίας, ως όφειλε, αλλά εξαναγκάστηκε να αποστείλει έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται η αρπαγή! Και για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κλοπής, μόνο για μία εργαζόμενη το ποσό ξεπερνά τα 2.000 ευρώ!

Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων στο πλευρό του Σωματείου μας, εξαναγκάζει για ακόμα μια φορά την εργοδοσία να υποχωρήσει και να καταβάλει τα κλεμμένα. Βέβαια, η όλη πορεία μέχρι σήμερα δεν είναι σπαρμένη με ροδοπέταλα. Ο αγώνας αυτός συνάντησε πολλά εμπόδια. Τις απειλές και την τρομοκρατία από την ίδια την εργοδοσία και τους ανθρώπους της διοίκησης του Νοσοκομείο, τον βρόμικο ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού και νέου (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) ενάντια στην οργάνωση και συμπόρευση των εργαζομένων με το κλαδικό μας Σωματείο, την κατασυκοφάντηση των ίδιων των εργαζομένων, του Σωματείου μας και του Π.Α.ΜΕ. από τα τσιράκια της εργοδοσίας και της διοίκησης, τη δυσμενή αντιμετώπιση εργαζομένων από τον εργοδότη επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι, την εφαρμογή της πρακτικής του μαστίγιου και του καρότου για να κάνουν πίσω, την προσπάθεια ανθρώπων της εργοδοσίας και της διοίκησης να αποτρέψουν τις εργαζόμενες να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό μας Σωματείο και το Π.Α.ΜΕ., την καλλιέργεια της ηττοπάθειας, της απογοήτευσης της προσμονής και της ανάθεσης και πολλά άλλα για να συνεχίσει τη δουλειά του ανενόχλητος ο μεγαλοεργοδότης και να αυγατίζει τα κέρδη του.

Η συμπόρευση εργαζομένων του εργολαβικού συνεργείου με το κλαδικό μας Σωματείο, τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο κοινός μας αγώνας έχει ήδη φέρει σημαντικές κατακτήσεις για το σύνολο των εργαζομένων σε αυτό. Ρεπό και άδειες, που μέχρι χθες ήταν άγνωστες λέξεις, καταβολή πλέον ολόκληρου του μισθού και όχι όσων κάθε φορά θέλει ο εργολάβος, συμβάσεις αορίστου χρόνου κ.λπ. Παράλληλα, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις έχει αρχίσει η καταβολή των κλεμμένων στις εργαζόμενες, που δεν έσκυψαν το κεφάλι και βγήκαν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Βεβαίως, ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας, δεν σταματά εδώ.

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα του ταξικού ανυποχώρητου αγώνα. Αυτός είναι ο δρόμος, που όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και νέα γενικευμένη επίθεση ετοιμάζεται εναντίον των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, από συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κουαρτέτο για λογαριασμό Ελλήνων και ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δε σκύβουμε το κεφάλι! Η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Π.Α.ΜΕ., που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, με τη συμμετοχή πάνω από 500 σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, σηματοδοτεί το δρόμο της αντεπίθεσης για όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο μας, για να οργανώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έχουν κλέψει, όλα όσα δικαιούμαστε.


Προετοιμάζουμε την πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη και συμμετέχουμε μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. την ίδια μέρα στις 10:00 το πρωί στο ΣαρόκοΑπαιτούμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν αυτά τα χρόνια. Διεκδικούμε να ζήσουμε μια ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα!