Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Όσες αλήθεις κι αν θάψουν, λεύτερη μένει η καρδιά...

"Ο κόσμος δεν αντιδρά", "δε συμμετέχει ο λαός στις κινητοποιήσεις", "δε μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν κάτι..." και άλλα παρόμοια επιχειρήματα επιστρατεύονται καθημερινά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, από όλα τα αστικά ΜΜΕ κεντρικά και περιφερειακά. Μπροστάρης αυτής της προσπάθειας ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που πριν από λίγο καιρό, ξεδιάντροπα, όπως και οι προκάτοχοί του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δήλωνε ότι ο λαός συμφωνεί με την πολιτική του, αφού δεν αντιδρά...!

Όλοι λοιπόν πέφτουν πάνω στο λαό μας, για να τον πείσουν ότι "δεν κουνιέται φύλλο" και ότι η εξαθλίωση του λαού για την ανάπτυξη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων είναι η μοναδική επιλογή που έχει!

Στην προσπάθειά τους αυτή να αποκρύψουν τις εστίες αντίδρασης που υπάρχουν μέσα στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα (που ναι, πρέπει να γίνουν και θα γίνουν μεγαλύτερες) εντάσσεται και η προσπάθεια απόκρυψης του μεγαλειώδους αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου, που διοργανώσαμε στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη Σωματεία, που συσπειρωνόμαστε στο Π.Α.ΜΕ. Στο συλλαλητήριο αυτό συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι από ολόκληρη τη χώρα αλλά και από άλλες χώρες (Σερβία, Τουρκία, Κύπρος, Συρία, Ιταλία, Αίγυπτος, Παλαιστίνη κ.ά.) ενάντια στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Ένα τεράστιο συλλαλητήριο, γεμάτο παλμό και ελπίδα, με το οποίο οι εργαζόμενοι της χώρας μας δήλωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν κρέας στα κανόνια του ΝΑΤΟ για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, για την ανάπτυξή τους... Ένα συλλαλητήριο που μόνο να δει κανείς φωτογραφίες και βίντεο, αντιλαμβάνεται το μέγεθος και τη δυναμική του.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τόσο τα κεντρικά ΜΜΕ όσο και τα περιφερειακά προσπαθούν να το αποκρύψουν, να κάνουν σαν να μην συνέβη ποτέ, ώστε από την επόμενη ημέρα να αναμασήσουν τα γνωστά επιχειρήματα ότι "ο κόσμος δεν αντιδρά", "ότι δε μπορούμε να κάνουμε κάτι"... Έτσι εξάλλου κάνουν με όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα σωματεία που είναι στη δύναμη του Π.Α.ΜΕ., γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτές μπορούν να απειλήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, γιατί μπορούν να κάνουν το λαό μας να διεκδικήσει τη ζωή, που του κλέβουν μέρα με τη μέρα!

Δεν είναι τυχαίο ότι άλλες δραστηριότητες, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών ή είναι ανώδυνες για αυτά, όπως τα ναρκοφεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ ή "κινήματα" τύπου "πατάτας" ή "αγανακτισμένων", όχι απλά τις προβάλουν αλλά καλούν ανοιχτά το λαό μας να συμμετέχει σε αυτές... Για όσες δε κινητοποιήσεις εργαζομένων δε μπορούν να κρύψουν, καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, ώστε να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, το ένα θύμα των μεγάλων αφεντικών απέναντι στο άλλο, όπως συμβαίνει αυτές τις ημέρες με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α.

Εμείς, ως Σωματείο που συμμετείχαμε με κάθε τρόπο στο μεγαλειώδες αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της 24ης Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, καλούμε τους εργαζόμενους πιο αποφασιστικά να οργανωθούν στο Σωματείο μας και δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μάθει την αλήθεια, να αντιταχθεί στην ανάπτυξη των αφεντικών-καταστροφή των εργαζομένων, ώστε συνεχώς να οργανώνονται ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, ώστε οι αγώνες να αυξάνονται για να ανακτήσουμε όλες τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων και να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Το μήνυμα του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς:

Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί

Διεκδικούμε - Απαιτούμε:

  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων. Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σοβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς





Όχι στο μίσος των εθνικιστών - Ζήτω η φιλία των λαών