Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Δελτίο τύπου Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για αυτοκτονία εργαζόμενης

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του νησιού μας, τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ εργαζόμενης συναδέλφισσας, από το ίδιο χέρι, το χέρι των μεγάλων αφεντικών και των συμφερόντων τους, από την ανάπτυξή τους!

Μετά την εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου, που άφησε την τελευταία της πνοή λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, σήμερα έδωσε τέλος στη ζωή της 42χρονη συναδέλφισσα, εργαζόμενη στα super market «Καρυπίδης». Η αυτοκτονία της απλήρωτης εδώ και 18 μήνες εργαζόμενης φέρνει στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση χιλιάδων εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μια σειρά κλάδους, όπως στο  εμπόριο, που είναι εγκλωβισμένοι σ’ ένα φαύλο κύκλο απλήρωτης εργασίας κι ανεργίας, χωρίς δυνατότητα απεμπλοκής, ως αποτέλεσμα της αντεργατικής νομοθεσίας. Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες υπήρξε αντεργατική απόφαση του Αρείου Πάγου, που δε θεωρεί τη μη καταβολή δεδουλευμένων βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, που ουσιαστικά νομιμοποιεί την απληρωσιά! Μία απόφαση που στηρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η συγκυβέρνηση έστελνε τα ΜΑΤ στους συγκεκριμένους εργαζόμενους για να βάλει εμπόδια στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους από τον εργοδότη…!

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και οι κατευθύνσεις της, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την εξαθλίωση στην οποία βρίσκονται σήμερα εργατικά – λαϊκά στρώματα, για να εξυπηρετήσουν την αύξηση των κερδών των μεγάλων αφεντικών!

Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν, αυτή είναι η ανάπτυξή τους είτε για όσους εργάζονται είτε για όσους είναι άνεργοι…!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του! Κοινός είναι ο αντίπαλος, κοινή θα πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας στοχεύοντας στην τάξη των μεγαλοεργοδοτών, όχι μόνο για να αντιπαλέψουμε τη δυστυχία και τη μίζερη ζωή που μας “χαρίζουν” απλόχερα, αλλά για να ανοίξουμε την προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας!

Να δώσουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ των εμποροϋπαλλήλων  και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούλη στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργάκη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, καθώς και στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων  ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 20 Ιούλη!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!