Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας για την ένταση της καταστολής σε βάρος συνδικαλιστών και του λαϊκού κινήματος

Την Πέμπτη 19/10/17 αντιπροσωπεία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με επικεφαλής την γραμματέα της, Μυρσίνη Χαραλάμπους, επισκέφτηκε τον Αστυνομικό Δ/ντη Κέρκυρας ταξίαρχο κ. Ματσούκα και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της Κ.Ο. Κέρκυρας του ΚΚΕ για τη σύλληψη και κράτηση για 7ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας πέντε συνδικαλιστών του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΠΑΜΕ το βράδυ της Παρασκευής 13/10/17.

Οι συνδικαλιστές είχαν καταγγείλει ότι συγκεκριμένο Σούπερ Μάρκετ (S/M) συστηματικά παραβίαζε το ωράριο λειτουργίας τις βραδινές ώρες επεκτείνοντας το έως και 2-3 ώρες. Μάλιστα είχαν καταγγείλει την παραβίαση πριν 1 μήνα στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Το βράδυ της Παρασκευής (13/10/17) το S/M ήταν ακόμη ανοικτό στις 10:30μ.μ. και η παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατέληξε σε αυτόφωρο, και κράτηση στο Αστ. Τμήμα Κέρκυρας έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε στον Αστυνομικό Διευθυντή ότι είναι απαράδεκτη η σύλληψη και κράτηση των συνδικαλιστών.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής της δράσης των εργατικών σωματείων που υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα. Αποτελεί υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Σε συνδυασμό με την κινητοποίηση ισχυρών Αστυνομικών δυνάμεων με πρόταση του Περιφερειάρχη του Σύριζα, ενάντια στους κατοίκους της Λευκίμμης την Τρίτη 10/10/17 έξω από την Περιφέρεια, φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να καταστείλει λαϊκές εστίες αντίστασης και αγώνα.

Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής. 
Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Κανείς εργαζόμενος ανοργάνωτος. Η δύναμή μας βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. Στην πάλη μαζί με τα σωματεία για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Κέρκυρα 19/10/17


Το γραφείο Τύπου της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ